Be van gyulladva az ínyem, akkor házilag mi a teendő?
Heteken át azért nem ajánlott, 3-5 nap az ibuprofen, bár én házilag kezelt ínygyulladásra még sosem szedtem.
Azt inkább helyileg kezelném. Nekem bevált a corsodil öblögető, illetve a phlogosol. Utóbbival fültisztító pálcikára cseppentve közvetlenül a sebet lehet kenni, az öblögetővel meg értelemszerűen öblögetni kell. Ha ezeket használva 2-3 nap alatt nincs javulás, akkor keress fel fogorvost.
Sajnos itthon csak parodontax fogkrém van, fertőtleníteni pedig nagy dózisú szódabikarbónával szoktam. Köszi amúgy #1-es utánanézek kapok e ilyesmit a környezetemben, de kezdek aggódni (lehet ezt most nem tudom helyrehozni) mindenhol púposodik alul-felül stb.
Gondolkodom a fogorvoson, már be is írtam a számát, de korábbi tapasztalataim alapján nem merem hívni.
Egy cutrom kifacsart levét vizzel hugitva idd meg.
A skorbut klasszikus tüneteinek leírása még a felfedező hajósok korából származik, melyek legénysége gyakran az akkor még ismeretlen kór áldozata lett. Később fedezték fel, hogy a citrom, vagy savanyított káposzta megelőzheti a betegséget.
Jézusom, skorbut a 21. században olyan embernel, akinel elérhető az internet? :D
Ugyan mar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!