Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Be van gyulladva az ínyem,...

Be van gyulladva az ínyem, akkor házilag mi a teendő?

Figyelt kérdés
Ha be van gyulladva, így már dudorodik, látszik is. Sokszor el szokott múlni de most jön elő mindenhol. Már nem használ a kamillás öblögetés sem, és napi 1200 mg ibuprofent szedek (napi 3x1). A mesterséges intelligencia azt mondja elmúlhat, és ennyi ibuprofent szedhetek akár heteken át. Mi az a határ amikor majd érdemes lenne felhívni a fogorvost?

nov. 7. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Heteken át azért nem ajánlott, 3-5 nap az ibuprofen, bár én házilag kezelt ínygyulladásra még sosem szedtem.

Azt inkább helyileg kezelném. Nekem bevált a corsodil öblögető, illetve a phlogosol. Utóbbival fültisztító pálcikára cseppentve közvetlenül a sebet lehet kenni, az öblögetővel meg értelemszerűen öblögetni kell. Ha ezeket használva 2-3 nap alatt nincs javulás, akkor keress fel fogorvost.

nov. 7. 13:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Már rég átlépted azt a határt. Hiaba szedsz ibuprofent, nem fog elmúlni, amíg le nem szedik a fogkovedet (íny alatt is).
nov. 7. 13:51
 3/10 A kérdező kommentje:

Sajnos itthon csak parodontax fogkrém van, fertőtleníteni pedig nagy dózisú szódabikarbónával szoktam. Köszi amúgy #1-es utánanézek kapok e ilyesmit a környezetemben, de kezdek aggódni (lehet ezt most nem tudom helyrehozni) mindenhol púposodik alul-felül stb.

Gondolkodom a fogorvoson, már be is írtam a számát, de korábbi tapasztalataim alapján nem merem hívni.

nov. 7. 13:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Plusz lenne még egy kérdésem, mert találtam egy magán fogászatot a környékemen. Ha őket hívom ezzel kb mennyibe tudnának egy ilyen problémát megoldani?
nov. 7. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt így nem lehet megmondani, lehet, hogy többszöri kezelésre lesz szükség. Az biztos, hogy nem lesz olcsó. Amit recept nélkül tudsz venni a patikában, az a Curasept gél, azzal kell bekenni. De ha ez ilyen rendszeresen fordul elő nálad, akkor nem fogod kikerülni a fogorvost.
nov. 7. 14:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi ibuprofent tüdőgyulladás miatt kellett szedjek, az ínyeden nem fog segíteni semmit. Sürgősen hívd fel a fogorvost, akár magánt is, mert ha eldurvul később fogvesztéssel is járhat. Míg nem jutsz el a Corsodyl lehet enyhíti a fájdalmat, nem ennyire gyulladt ínyre nekem segített kihúzni a fogkőleszedésig. Utoljára 27 ezer Ft volt a fogkőleszedésem, kb 1 órás volt, mivel nagyon vérzett a gyulladás miatt az ínyem.
nov. 7. 14:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Felhívom akkor ezt a magánt, kérek árajánlatot. Köszönöm 6 hogy írtál ennyi simán belefér. Köszönöm a válaszokat.
nov. 7. 14:29
 8/10 anonim ***** válasza:
19%

Egy cutrom kifacsart levét vizzel hugitva idd meg.

[link]

A skorbut klasszikus tüneteinek leírása még a felfedező hajósok korából származik, melyek legénysége gyakran az akkor még ismeretlen kór áldozata lett. Később fedezték fel, hogy a citrom, vagy savanyított káposzta megelőzheti a betegséget.

nov. 7. 14:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Jézusom, skorbut a 21. században olyan embernel, akinel elérhető az internet? :D

Ugyan mar.

nov. 7. 15:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Ha ennyire durva, simán lehet fogagybetegseg is.
nov. 7. 15:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!