Melyik a rosszabb az alsó vagy felső érzéstelenítés?
Figyelt kérdés
okt. 27. 07:11
1/7 anonim válasza:
Nekem a szájpadlásba adott injekció a legkellemetlenebb.
2/7 A kérdező kommentje:
És a hatása melyiknek kellemetlenebb?
okt. 27. 08:05
3/7 anonim válasza:
Rossz a fogorvos. Én voltam már több fogorvoshoz is, de szinte mindenhol nagyon fájt mikor beadták az érzéstelenítőt. Viszont most voltam újra de már más orvoshoz, és hát vártam a fájdalmas érzéstelenítést, de ő olyan ügyesen csinálta, hogy szinte nem is éreztem. Szóval minden az orvostól függ.
4/7 anonim válasza:
#2 a hatás egyformán kellemetlen. Régen olyan érzéstelenítő volt, amitől szó szerint nem éreztem a fél fejem, teljesen mindegy, hogy felső vagy alsó érzéstelenítés. És kb 3-5 órán keresztül tartott, hogy beszélni is nehéz volt, és úgy éreztem mintha 2x nagyobb lenne a fejem. A mostani pedig csak azt a fogat érzésteleníti amelyiket kezelik, és a hatása 1 óráig tart. Azon kívül, hogy 1-2 fogadat nem érzed, semmi kellemetlenséggel nem jár (legalábbis nekem így volt. Remélem neked is így lesz)
5/7 A kérdező kommentje:
Tudtommal alsó orloket nem lehet ugy érzésteleníteni, hogy ne zsibbadjon az ember szája meg nyelve is :/
okt. 27. 11:53
6/7 anonim válasza:
Ma már egy jó fogorvos úgy adja be, hogy alig érzel valamit egy pillanatnyi szúrásnál. Sokat változott ez, persze ilyen SZTK rendelőkben még biztos barbárabb módon adják be. A magánvosnál meg rengeteg pénzt ott hagysz, de legalább nem fáj. Már ha jó az orvos, mert az még nem garancia rá, ha fizetős.
7/7 anonim válasza:
Fogászati asszisztens vagyok, szóval nagy a merítésem reakciókból. Eléggé megoszlik, hogy kinek mi a kellemetlenebb. Szerintem a leghátsó régióra szoktak leginkább panaszkodni, mindegy, hogy fent vagy lent. Persze mindenki más. Nem forgatom cukormázba, ez kellemetlen dolog. Több száz beadást láttam már, és én is kaptam többször. De mindenképpen szükséges, hogy utána ne fájjon. Amikor én kaptam érzéstelenítőt, arra gondoltam közben, hogy most ezt a pár másodperc fájdalmat kibírom, aztán utána szépen elzsibbad. Sajnos a legprofibb fogorvos sem tudja ezt megoldani fájdalom nélkül, mert valhogy be kell adni. Sok helyen van zselé, ami picit könnyít rajta, azt lehet kérni. Az, hogy az érzéstelenítő mekkora területen hat, az nem az anyagtól függ (az általában ugyan az) hanem attól, hogy hogyan/hova adja. Pl egy bölcsességfog eltávolításnál más az eljárás, mint egy szemfog tömésnél, értelem szerűen. Tudom, hogy nehéz, de meg kell próbálni ellazulni, és arra koncentrálni, hogy mindjárt vége. Ezzel sokat segítesz a fogorvosnak, és magadnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!