Eláll a fogam! Mitől?
Figyelt kérdés
Tegnap este (kedd este) vettem észre, hogy bal felül a leghátsó fogam eláll. Körülbelül 45 fokban ferdén kifelé áll, tehát nem a többi fogam vonalában. Eddig se volt tökéletes (tehát eddig is elállt valamennyire), de most különösen. A vicc az, hogy éppen egy komolyabb fogászati kezelés közepén vagyok. Pont ott, ahol probléma van, be volt gyulladva az ínyem, amit felvágtak, kinyomkodták a gennyet, több napig be volt dagadva még az arcom is. A fogat pedig gyökérkezelik (a gyökérkezelt fog mögötti fogam az, amelyik most eláll). Arra gondoltam, hogy a feldagadt íny esetleg vesztett a tartóerejéből, és hagyta a fogat elnyomódni. Vagy az is lehet, hogy a bölcsességfogam jönne kifelé, esetleg mindkettő. A vicc, hogy hétfő reggel voltam fogorvosnál, ő nem szólt semmit, szóval szerintem akkor még nem volt ilyen. Másfél nap elmozdulhat ennyit egy egészséges fog? Vagy eddig is ilyen volt? Esetleg a fogorvos is észrevette, csak nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget? Pénteken megyek vissza mindenképp, hogy befejezze a gyökérkezelést, és akkor majd megkérdezem, de most eléggé izgulok. Attól félek, hogy a bölcsességfogam nő, esetleg ki kell műteni, és fogszabályzót kell hordanom......21 éves vagyok. Amúgy nem fáj, nem zavar, észre se venném, ha nem lenne nyelvem, és nem látnám a tükörben. A válaszokat előre is köszi.2009. jan. 7. 16:34
1/11 anonim válasza:
Én megemlítném neki hogy mit lehetne azzal a foggal kezdeni. Fogszabályzót biztos nem fogsz kapni, mert az egy hátsó fogad amit senki nem lát max te és általában az első pár fog miatt szoktam fogszabályzót használni. Nem kell izgulni menni fog az, kérdezd meg van-e vmi gond és kész. :)
3/11 yuda válasza:
Ha nem fáj akkor nagy gond nem lehet,de mozgasd meg az ujjaddal,ha úgysem mozog különösképpen,akkor kapaszkodik-egészséges,mint a makk.
Lehet,hogy másik fog nyomja kicsit,de az orvosra nem apellálnék a helyedben-mert ha eddig is kijjebb volt,azt látnia kellett,csak nem érdekelte különösképpen: az orvosok is különbözőek.Egyik nagyon precíz,nagyon gondos,másik csak azt csinálja amit mondanak neki.
Itt a kérdés,hogy megbarátkozol vele,vagy beavatkozás legyen? Mivel hátul nem látszik, lehet nem kell vele törődnöd,ha a mindennapi életben (rágás,beszéd)nem zavar,egyébiránt ha elől lenne , egyértelműen a fogszabályzót javasolnám.
4/11 anonim válasza:
Nem tudom, pontosan melyik fogad az, de nekem a bölcsességfogam áll 45 fokos szögben oldalra és hátra. A fogorvos ki akarta húzni, mert nehezebb tisztítani emiatt, de nem hagytam :-)
5/11 A kérdező kommentje:
Eddig igazából csak a tudat zavar, hogy ilyen, mert olyan, mintha egy idegen test lenne a számban. Szerintem egyébként az történt, amit a leírásban is írtam, hogy az ínyem amikor lelohadt, nem tartott eléggé ellent, és ezért nyomódott ki. Hát majd pénteken meglátjuk.
2009. jan. 7. 17:44
6/11 anonim válasza:
Én még azt se tartom kizártnak (írod, hogy nem mindig állt el ennyire), hogy mellette a bölcsességfog nő, és az nyomja így meg. Én megnézetném dokival, már csak a biztonság kedvéért is. Ha a bölcsességfog csinálja, azt ki kell szedetni, mert ha ferdén nő, nem igazán tesz jót (nekem egy van kint, de fel se tűnt, mikor kinőtt, nagyon korán nőtt ki, azzal nem volt gond, hát meglátjuk, mi lesz a többivel).
7/11 anonim válasza:
Amúgy hova jársz fogászatra? Pest vidék? Sztk vagy magán? Én elég sok hellyel befürödtem, és csak mostanában találtam egy valóban jót.
8/11 A kérdező kommentje:
Egy maszek fogorvoshoz járok egy megyeszékhelyen. Eddig elégedett voltam a munkájával, és viszonylag rendes is, bízom benne. Holnap meglátom mit mond.
2009. jan. 8. 16:40
9/11 anonim válasza:
Majd írd meg, mit mondott a doki :-)
10/11 A kérdező kommentje:
Semmit sem mondott, gyakorlatilag vállat vont :) Azt mondta, hogy nem különösebb probléma. Hát, ha majd rosszabb lesz, és zavarni fog, akkor visszamegyek.
2009. jan. 9. 20:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!