Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ezt a fogat fel lehet még...

Ezt a fogat fel lehet még építeni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma voltam fogorvosnál és nem ugy alakult a dolog ahogy szerettük volna. A bal also rágófogam kb 2 eve gyokerkezelve lett, de akkor jött be a kovid és oltás nelkul nem mehetemm befejezni a kezelést, így félbe maradt. Tudom nagyon nagy butaság volt, mert szabadok volt hagyva úgymond a fog. Most erőt vettem magamon, és minden fogamat elkezdtem megcsináltatni, viszont most egy problémába ütköztünk. A doki azt mondta, fel tudja építeni a rágó fogamat, a fele megvolt, aztán elkezdett valamit csinálni, annyit hallottam, hogy “uh basszus”, és a fél fogamból még valamennyit kiszedett, azt mondta “keresztbe tört” utána pedig, hogy ki kell húzni, nem menthető. Nem engedtem neki hogy kihúzza a megmaradtat, mert azt hallottam hogy a mai technológiával már szinte minden fogat meglehet menteni ha van mire építeni. Akinek volt hasonló vagy bármi, le tudná írni, hogy véleménye szerint menthető-e? Privátban küldenék képet. Köszönöm előre is :( szerencsére fájni nem fáj

2024. szept. 6. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Én annó azért adattam be a vakcinát, hogy tudjak menni fogorvoshoz. 😅
2024. szept. 6. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:

"...ha van mire építeni"

Ez a lényeg. Az orvos nem ellensége magának, amennyiben az ő tudása és eszközparkja erre módot ad, úgy neki is jobb, ha megment egy fogat, mintha kihúzza. De küldd el nyugodtan a képet.

2024. szept. 6. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem tört íny alá, tehet bele csapos koronát.

Ha ezt nem ajánlotta, akkor félek más se tudná megcsinálni, de egy próbát azért megér. Nézesd meg egy másik dokival is .

2024. szept. 6. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy képet én is kérnék. Alsó fogra szerintem csak akkor tudnak koronát rakni ha az nagyjából ép. Felső fognál elől nekem csapokat raktak és arra híd koronát.
2024. szept. 6. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:

inkább implantátumot csináltass a helyére!

a csapok és egyéb mentések is csak ideiglenesek kb. 5évet vagy annyit se bírnak. több komplikáció jöhet rá pl.: ínygyulladás, csontgyulladás stb. én még egy gyökérkezeléstől is begyulladt az állkapcsom, pedig 2 év telt el. azért kellett kihúzni, mert a gyökérkezelés is csak átmeneti és változó h kinek meddig nincs vele gondja.

szept. 18. 22:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!