Ezt a fogat fel lehet még építeni?
Figyelt kérdés
Sziasztok, ma voltam fogorvosnál és nem ugy alakult a dolog ahogy szerettük volna. A bal also rágófogam kb 2 eve gyokerkezelve lett, de akkor jött be a kovid és oltás nelkul nem mehetemm befejezni a kezelést, így félbe maradt. Tudom nagyon nagy butaság volt, mert szabadok volt hagyva úgymond a fog. Most erőt vettem magamon, és minden fogamat elkezdtem megcsináltatni, viszont most egy problémába ütköztünk. A doki azt mondta, fel tudja építeni a rágó fogamat, a fele megvolt, aztán elkezdett valamit csinálni, annyit hallottam, hogy “uh basszus”, és a fél fogamból még valamennyit kiszedett, azt mondta “keresztbe tört” utána pedig, hogy ki kell húzni, nem menthető. Nem engedtem neki hogy kihúzza a megmaradtat, mert azt hallottam hogy a mai technológiával már szinte minden fogat meglehet menteni ha van mire építeni. Akinek volt hasonló vagy bármi, le tudná írni, hogy véleménye szerint menthető-e? Privátban küldenék képet. Köszönöm előre is :( szerencsére fájni nem fájszept. 6. 15:09
1/5 anonim válasza:
Én annó azért adattam be a vakcinát, hogy tudjak menni fogorvoshoz. 😅
2/5 anonim válasza:
"...ha van mire építeni"
Ez a lényeg. Az orvos nem ellensége magának, amennyiben az ő tudása és eszközparkja erre módot ad, úgy neki is jobb, ha megment egy fogat, mintha kihúzza. De küldd el nyugodtan a képet.
3/5 anonim válasza:
Ha nem tört íny alá, tehet bele csapos koronát.
Ha ezt nem ajánlotta, akkor félek más se tudná megcsinálni, de egy próbát azért megér. Nézesd meg egy másik dokival is .
4/5 anonim válasza:
Egy képet én is kérnék. Alsó fogra szerintem csak akkor tudnak koronát rakni ha az nagyjából ép. Felső fognál elől nekem csapokat raktak és arra híd koronát.
5/5 anonim válasza:
inkább implantátumot csináltass a helyére!
a csapok és egyéb mentések is csak ideiglenesek kb. 5évet vagy annyit se bírnak. több komplikáció jöhet rá pl.: ínygyulladás, csontgyulladás stb. én még egy gyökérkezeléstől is begyulladt az állkapcsom, pedig 2 év telt el. azért kellett kihúzni, mert a gyökérkezelés is csak átmeneti és változó h kinek meddig nincs vele gondja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!