Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van itt fogorvos, vagy valaki,...

Van itt fogorvos, vagy valaki, aki ért ehhez a problémához?

Figyelt kérdés

Sajnos hamar elromlottak a fogaim, fiatal nő vagyok, aztán végül rászántam magam, és elmentem a fogorvoshoz a fenti, elől lévő 4 fogamat lecsiszoltatni.

Megvolt a csiszolás, majd következő alkalommal mindet betömték, mert kiderült, hogy időközben mindből kiesett már a tömés. Rögtön utána következett a mintavétel. Aztán várnom kellett a vázpróbára, de időközben a bal 2-es fogamból törött le egy kis darab, és a tömés is kiesett, aztán pedig a jobb 1-ből is. Újra lett tömve. Én mindeközben minden alkalommal jeleztem a fogorvosnak, hogy a már lecsiszolt, és tömött fogaim sem kényelmesek, mert túlságosan magasnak érzem, és feszitenek..

Nem történt új mintavétel, amit nem értek, mert ugye a mintavétel után már eleve megváltozhatott a minta, ha letörött egy darabka, és új töméseket is kaptam. Hiába mondtam ezeket, azt mondták, hogy nekem nagy a harapásom, és ez igy jó, majd megszokom az új érzést, és idővel hozzá fog mozogni az állkapcsom az új harapáshoz.

Azt mondta várjuk most már meg a fogakat.

Készek lettek a fogak, felragasztotta, de csak ideiglenes ragasztóval. Utána ki is fizettem egy összegben az egészet. Mondtam, hogy fura érzés, ismét jött a majd megszokom válasz.

Eltelt 1 hónap azóta, és kb. minden héten, van hogy többször is járok vissza, mert folyamatosan leesnek a fogak. Van, hogy miután kijövök a rendelőből, rá pár órára már mozog.

A jobb oldali 2 elég sokáig birta, a bal oldali 2 kb. 1-2 napot. De most a jobb oldaliból is leesett 1.

Most azt mondták addig lesz ideiglenes ragasztás, amig meg nem szokom, mert ez most olyan, mintha fogszabályzóm lenne, és meg kell várni amig az állkapcsom hozzáigazodik az új fogakhoz.

Kérem, segitsen nekem valaki, aki ért ehhez, mert nem tudom mitévő legyek. Kifizettem az árát, és nem kényelmes, új fogsort nem készitenek, és azzal nyugtatnak, hogy majd megszokom. Ez igy helyes?

Én azt hittem, hogy addig javitják, és készitik a fogakat, amig kényelmes nem lesz a beteg számára, ehelyett az én esetemben nem a fog készül hozzám, hanem nekem kell igazodni a fogakhoz. El vagyok keseredve, 2 hónap alatt nem sikerül túl lenni 4db fogpótláson.

Privát üzenetben is irhattok.

Köszönöm, ha elolvastad, és segitesz.

szept. 2. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen, ez így helyes.

Régóta nem volt ott fogad rendesen. A tömött, tört fogak vékonynak, stb, és a vele szemben lévő fog, állkapocs igazodik hozzá. Meg kell szokni, hogy most van,és beszokik a helyére.

Azért esik le túl hamar, mert piszkálod.

Nekem egy hátsó koronát hónapokig tartott megszokni, mert egy agyoncsiszolt, tömött fogra húzták rá, az újat sokkal nagyobbnak, magasabbnak éreztem, pedig az volt a helyén.

szept. 2. 13:43
 2/6 A kérdező kommentje:

2 hétig volt, hogy csak kis fogaim voltak, utána már megkaptam a fogakat.

Nem piszkálom, sőt azóta semmit sem harapok, minden kaját kicsire csinálok, hogy oldalt meg tudjam enni.

Te értesz ehhez a témához, vagy csak egy tapasztalat, amit leirtál?

szept. 2. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem kétoldalú hátsó fogakra tettek koronát. Fél év volt, mire megszoktam. Nem megy az oxlan gyorsan
szept. 2. 13:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Itt emilyen orvos nincsen.
szept. 2. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt így elég nehéz megmondani. Nyilván kényelmesnek kell lennie, de ez mégsem ennyire egyszerű. Ugyan nem nagyon tértél ki rá, de ha koronákat kellett csináltatni, akkor valóban lehettek annyira destruálódott fogak, hogy teljesen el is csúszhatott a harapásod az eredeti állapothoz képest, de mivel ez fokozatos volt, nyilván nem érezted annyira. Igen, 4 korona is lehet marha kényelmetlen, ha a fogofvos ellenőrizte a szakma szabályai szerint az az ideális, eredeti harapásod, csak akkor a differencia a destruálódott fogak és a fogpótlások között, hogy azt nyilván megérzed. Igen, fogpótlásnál sosem szabad rögtön átadásnál arra gondolni, hogy akkor kész is, igazodni kell a harapásodnak, becsiszolni annak megfelelően. Az ideiglenes ragasztó meg sajnos ilyen, az annyira gyenge, hogy ennél többet ne is várj tőle. Mi a konkrét panaszod amúgy, mi kényelmetlen? Össze tudod zárni a fogsoros stabilan, vagy állandóan ide-oda csúszkál.
szept. 2. 16:21
 6/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Sajnos ez ilyen, nekem is így volt, közben az egyiket gyökérkezelni kellett, de nem volt új mintavétel, a hídhoz tudta alakítani a fogamat, a tömést, stb., és szép lett. Nekem 1 hónap volt mire megszoktam, mert nekem is sok ideig ott nem volt fogam és most ott van valami és nagyon szokatlan volt, folyamatosan gombócérzésem volt, idegen volt az egész, alig akartam rágni rajta, de aztán valahogy megszoktam. Reméljük nálad is így lesz. Én azt gondolom, hogyha a pótlás jól illeszkedik, megfelelő a magasság is, akkor véglegesre csináltatnám, mert az, hogy mindig leesik, az nem jó, nem tesz jót a fognak sem, mindig érzékeny lesz, ahogy mozog a fogon az is idegen érzést kelt.
szept. 2. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!