Mennyi idő alatt csinál meg a fogorvos egy gyökérkezelést ?
Az a fogtól is függ, de vegyük példának egy borzalmas rossz fogat amit még éppen meg lehet menteni. Beadja a doki az érzéstelenítő(ket). Ennek kell.kb egy 15-20 perc mire hatni kezd.
Eztán egy kb szintén 15-20 perc mire végez a doki. Ez nem egy egyszerű folyamat, mert lecsiszolja a koronát - csak így tudja elérni a gyökércsatornákat. Itt végez gyökértágítást és trepanálást.
Aztán elvégzi a gyökértömést, felrak egy ideiglenes tömést.
Ekkor leveszi a mintát - hiszen erre koronát kell rakni.
Ha van saját fogtechnikai labor, 2-3 nap alatt kész a korona.
Van, amikor a végleges korona előtt egy ideiglenes koronát tesznek fel. Akkor még 1-2 hónap mire megkapod a végleges koronát.
Nekem így csinálták. Tökéletesen jól csinálja a doki. Én egyszer éreztem valami borzalmas érzést (nem fájdalmat!!) amikor konkrétan a gyökeret tömte. Még a mai napig sem tudom megmondani mi volt az a kellemetlen érzés de nem fájdalom.
De a többi részét meg sem éreztem.
A fúrásoknak és csiszolásoknak valami borzalmas hangja van de ennyi.
A beavatkozás alatt hallgathatsz zenét.
Én a helyedben kerülném a körzeti fogorvost és magán klinikára mennék.
Jó fizetni kell (ez sem mindig így van mert vannak olyan klinikák amik szerződésben állnak a neak-el így lehet ott is bizonyos dolgokat tb-re kérni) de sokkal jobb. Sokkal türelmesebbek és hát egyszerűen jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!