Találni manapság olyan fogorvost aki nem ítélkezik? Bővebben lent.
Nagyon rossz fogaim vannak a kezdetektől fogva, (hamar törnek, hamar kilyukadnak) amihez jelentősen hozzájárul a genetika, plusz a jelenlegi életvitelem, (túl sok cukor, savas italok fogyasztása) valamint a hab a tortán az az, hogy volt egy bő két hónap mikor a depresszió legalján voltam, és bevallom őszintén annyira elhanyagoltam magam hogy nem mostam fogat minden nap.
A lényeg leginkább az lenne, hogy rettegek attól mit fog szólni egy fogorvos, viszont minél hamarabb kellene eljussak egyhez mert már teljesen kihatással van a mindennapjaimra, kedvemre és csak reménykedem benne létezik még vajon nem előítéletes fogorvos?
Nekem nem rég lett koronám, tömött egy csomót ,és teljesen normálisan, és kedvesen állt végig hozzám.
Egy rossz szót nem szólt, hogy régen voltam fogorvosnál ,vagy sok a lyukas fog , nem is éreztem rajt ,hogy lenézne .
Szóval szerintem ez nem jellemző a fogorvosokra ,ha normális, és jó páciens- orvos kapcsolatot szeretne ,és hogy visszajárjon az ember
Hidd el a fogorvosok láttak már mindent, a tiédnél sokkal rosszabb eseteket is. Inkább legyél rá büszke, hogy összeszedted magad, amíg nem késő és mostmár figyelj oda jobban a fogápolásra. Ami már elromlott, azt muszáj kezeltetni és megelőzni a többi problémát.
Amúgy meg a fogorvosnak jó üzlet ez, szóval pénzt lát benned és még jó is neki, ha sok munkát adsz neki. Az meg, hogy magában mit gondol, lényegtelen. Nyilván tudod te is, hogy a genetika mellett magadnak is köszönhető ez, de ez már megtörtént. Nem érdemes sokat rágódni rajta.
Én fogorvosként sosem értettem ezt a "majd mit fogok gondolni" attitűdöt, ha egyszer basszus az a munkám, azért tanultam, hogy kvázi a rossz fogakat meggyógyítsam. Mégis akkor mit gondolnék szerinted? Mintha azelőtt kitakarítanál, hogy jönne a takarítónő, mert "mit fog gondolni". Semmit nem gondolok, bejön a beteg, felmérem a helyzetet, felállítok egy kezelési tervet és kész. Ha vannak hozzáállásbeli problémák (látványosan rossz szájhigiénia, az előre megbeszélt időpont rendszeres ellógása stb), arra nyilván felhívom a figyelmet, együtt nem működés esetén meg is szakítom a kezelést, de ezt megteszi a szobafestő-mázoló is, ha a frissen glettelt rétegbe te direkt belenyúlsz, majd kéred, hogy garanciálisan javítsa ki, nyilván ő sem fogja a saját disznóságodra vállalni a felelősséget. De ekkor sem gondolok még semmit, csak azt, hogy nincs meg közöttünk a kémia és máshova kell menni.
1-es! Bármilyen hihetetlen, nekem és minden közeli kollégámnak is akkora beteganyagunk van, hogy direkt ellenérdekeltek vagyunk tovább ott tartani a pácienst, mint amennyit feltétlenül szükséges, akkora klienskörünk van. Mivel egyelőre jóval több hal van, mint amennyi horgász, ezért kifejezetten arra panaszkodunk mindannyian, hogy egyszerűen nem tudjuk már hova írni a beteget, én személy szerint újat nem is fogadok, csak szeptembertől, van olyan kolléga, aki októberre ad időpontot, azt is akkor, ha mindegy a betegnek, ha késő délután szeretne, akkor november. Bármilyen hihetetlen, a közhiedelemmel ellentétben nem adjuk el a saját anyánkat 10 ezer forintért (de 100 ezerért sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!