Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha lenne otthon olyan fogkőelt...

Ha lenne otthon olyan fogkőeltávolító készülékem, amit a rendelőben is használnak, meg tudnám magamnak csinálni károkozás nélkül?

Figyelt kérdés

Sajnos a legmodernebb elektromos fogkefe, szájzuhany és fogselyem ellenére is 1-2 hónap alatt visszajön a fogkövem. Valószínűleg azért, mert éjjeli fogszabim van, (azután kaptam, hogy levették az állandót) és abban meggyűlik a nyál. Évente háromszor járok szedetni, amikor már látványos.

30 ezer ez a művelet polírozással együtt. Mellesleg fogászati szorongásom van, utálok oda járni. Azon gondolkoztam, hogy vajon ha otthon lenne olyan gépem, azzal meg tudnám csinálni?

2024. jún. 30. 01:39
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Nem látod rendesen a saját fogaidat, ez nem egy körömvágás.
2024. jún. 30. 02:31
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Ez kényes dolog, gyakorlat kell hozzá. Megsérted a zománcot. Még a fogorvosok is csak 1-2 alkalommal csinalják meg a betegen, mert még ők is óhatatlanul belekapnak. Ezért fontos eltávolítás után a helyes fogmosás és ápolás.
2024. jún. 30. 08:28
 3/10 A kérdező kommentje:

“ Ezért fontos eltávolítás után a helyes fogmosás és ápolás.”

Megteszem, mégis jön mintha muszáj lenne. Amióta éjszakai fogszabim van, azóta. Azt viszont nem hagyhatom el, mert akkor félő, hogy visszaállnak a fogaim.

2024. jún. 30. 09:00
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Esetleg kérj egy tréninget a szájhigiénikustól, aki megtanit, hogyan kell alaposan fogat mosni. Ezek szerint marad valamennyi étel sajnos. Borzasztó amúgy, én is küszködöm.
2024. jún. 30. 10:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Voltam tréningen, de makulátlan a technikám, már ott is mondták, nem azzal van a baj🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️. Azóta van ez, hogy a fogszabályozót kaptam, de azt muszáj hordanom, hányszor írjam még le? :D
2024. jún. 30. 11:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Ami miatt meg azért lehet, mert a fogszabályozó alá beragad a nyál, a nyál összetétele pedig sok embernél erősen fogkőképző. Ezt elmondta a dentálhigénikus is, annyit tehetek szerinte, hogy rendszeresen leszedetem. Na ezt akarnám valahogy megritkítani, mert utálok/szorongok fogászatra menni, de muszáj.
2024. jún. 30. 11:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Hány havonta jársz szedetni?
2024. jún. 30. 12:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Ti olvassátok egyáltalán a kérdésleírást? Vagy már direkt szívattok? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
2024. jún. 30. 13:03
 9/10 anonim ***** válasza:
52%

Tudod mit? Rendelj magadnak valami szart kínából és bazd szét a fogsorod ha ennyire jobban értesz hozzá. Számos válasz van fent ami jószándékú, és számos kérdést kaptál nyugodt hangnemben, amiből azt szűröm le, hogy a kérdezőt csak a jószándék vezérelte, nem minősített téged, de te minősítgettél másokat.

Ha az orvosod szerint gyakrabban kell járnod szedetni akkor ez a helyzet. Kellemes további hisztizést, és fogrohasztást.

2024. jún. 30. 13:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Kínából? Szart? Egy szóval sem írtam ilyet. Ha vennék, minőséget vennék.

Másodszor vezérelheti őket a jó szándék, de olvassa már el légyszíves a leírást az, aki válaszol. Fel van tűntetve, hogy JÓL MOSOL A FOGAM, ÉVENTE 3X JÁROK LESZEDETNI, AZAZ 4 HAVONTA. Annyira fárasztó elolvasni és értelmezni azt a pár sort?

Olyat sem írtam, hogy gyakrabban kell járnom az orvosom szerint. Csak azt, hogy rendszeresen, amit meg is teszek, de jó lenne ritkítani, erre keresek alternatívát.

“Fogrohasztást” :D Az enyémek gyönyörűek és ápoltak, de oké. Mindenki magából indul ki.

2024. jún. 30. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!