Elég csak 1 (reggeli) fogmosás, naponta?
Reggel + Este.
Plusz fogorvos szerint minden étkezés után is kellene.
Az esti még fontosabb, mint a reggeli, bár mindkettő fontos. De egész nap eszel, iszol, cukros, savas dolgokat is. Még a gyümölcs is káros a fogaknak, ha nem mosol fogat. Persze ha nem baj, hogy majd tönkremegy és fájni fog, ajd egy vagyon lesz a fogorvosnál...akkor csináld így .
Amúgy meg legyen 3 perced minden reggel és este erre, ez igazán nem sok idő cserébe a fogaid egészségért.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is volt egy rossz idoszakom, amikor elhanyagolt a fogaim, húzás és gyökerkezelés, tömések , korona lett a vége. Szóval te inkább ne a saját károdon tanulj. Most még talán nem késő
Jómagam mindig mostam a fogaimat, mégis negyvenes éveimben szinte mind tönkrement. Jártam és jártam a fogorvoshoz, szájsebészhez... 45 évesen teljes műfogsorom lett. :( Apukámnak voltak ilyen gyengék a fogai, anyukám 79 évesen úgy halt meg, hogy fogainak többsége meg volt.
Érdemes mindent megtenni az egészségünkért, de olykor ez kevés, ha a genetika rossz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!