Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Váltottam sima (hagyományos)...

Váltottam sima (hagyományos) fogkeféről elektromosra, és az elektromossal fele annyi idő alatt végzek a fogmosással. Ez nem baj? (részleteket ld. alább)

Figyelt kérdés

Szóval én OCD-s (kényszerbeteg) vagyok, és már nagyon régóta (főleg emiatt is) a hagyományos fogkefével esténként 15 percen keresztül szoktam fogat mosni. Mióta viszont elektromos fogkefét (Xiaomi Oclean) használok, ami amúgy 25 ezer Ft-ba került, 6-7 perc alatt végzek a fogmosással. 3 percet mosom az alsó, és 3 percet a felső fogsoromat. Ugyanis úgy van alapértelmezésben beállítva, hogy 3 percig megy, majd kikapcsol, tehát én 3 percig mosom az alsót és a felsőt is. Ez is elég illetve jó így szerintetek? Vagy tovább kellene mosnom mondjuk 12 percet? 6 percig az alsót és 6 percig a felsőt?

A fogorvosom amúgy azt mondja nekem mindig, hogy nagyon kopnak a fogaim, de szerinte biztosan nem a (sok) fogmosástól (amikor még rendes fogkefével mostam)...

2024. jún. 7. 19:27
1 2
 1/11 Kólauborkával ***** válasza:
73%

Ez minden tekintetben túlmosás, ami nem tesz jót az ínyednek. Próbáld meg 3percre szorítani…

Azért áll le akkor, mert akkor végeztél hivatalosan.

2024. jún. 7. 19:51
 2/11 Kólauborkával ***** válasza:
78%
(Öcsém a fogait hagyta el majdnem ugyan ezen ok miatt)
2024. jún. 7. 19:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Kólauborkával: a második válaszodat nem értem... %O De mivel az is, meg az első is kb. fele-fele arányban van hasznosnak értékelve, jó lenne még más(ok)tól is válasz... Én még egyiket sem értékeltem...
2024. jún. 7. 20:56
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Ez már ártalmas!
2024. jún. 7. 22:26
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Megérte! Annyival többet tudsz telefonozni. Az nagyon hasznos
2024. jún. 7. 23:30
 6/11 Kólauborkával ***** válasza:
68%

Olyan sokáig és erősen mosta a fogait évekig, hogy aztán az ínye elkezdett visszahúzódni, a fogai pedig meglazultak.

Szerencsére észre lett véve a probléma és azóta ő is odafigyel, meg nem erősen mossa.

2024. jún. 8. 00:35
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudod használni a kezedet hogy a hagyományossal moss fogat?

Én nem értem ezeket az elektromos dolgokat! XO

2024. jún. 8. 00:54
 8/11 A kérdező kommentje:
A fogorvosom, és nem csak ő, hanem egy másik fogorvos is, és egy foghigiénikus is 100%-ra meg van győződve arról, hogy NEM a túl sok fogmosás miatt kopnak a fogaim... Pedig mondtam nekik, hogy naponta 15 percet mosom / mostam... Azért ez fura, mert ők TALÁN valamennyire azért értenek hozzá...
2024. jún. 9. 21:51
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
NEM a túl sok fogmosás miatt kopnak a fogaid akkor, mosd 3x30perc/nap. Menj biztosra....
2024. jún. 26. 13:24
 10/11 VZ2 ***** válasza:

Azt nem értem, hogy miért írtad az OCD-det.

Az elektromos fogkefe hamarabb megtisztítja a fogadat és elvileg alapodsabban is, ha megfelelően használod.

Ha neked a 2x3 perc a megfelelő, akkor addig mosd. Ahogy te érzed.

Elvileg nem okoz gondot, amennyiben az ínyed nem húzódik vissza.

A 2x3 perc összesen szerintem OK.

A 3 percet minimum fogmosási időnek javasolják. Nem kell, hogy pontosan annyi ideig mosd a fogaid.

2024. jún. 27. 03:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!