Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj a bölcsesség fogam, mit...

Fáj a bölcsesség fogam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hétfőn voltam körzeti orvosnál, ki kell húzni a bölcsesség fogam. Viszont kaptam antibiotikumot, amit kedd óta szedek.Nagyon fáj.. ma elmentem magán szájsebeszetre, de jövőhet péntekenen lesz megint a doki. Kihúzta volna most is, de gyulladásban van a fog, így nem akartam, mert brutálisan fájt volna.. jövőhet péntekig cataflamon élni nem a leg egészségesebb gondolom.. mit tegyek? Húzassam ki körzeti szájsebesszel, akiről rosszak a vélemények vagy mit tegyek? 😔

máj. 31. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Olyanhoz semmiképp se menj, akinek rossz a híre.

Èn voltam még régebben egynél, aki rendesen kínzott minket fúrásnál is, majd egyszer bedurrant a bölcsességfogam.

Másnap kihúzták, de kb. úgy, hogy az asszisztens a karjait összekulcsolta a fejem körül, és kirángatták a fogam. Rendesen fájt.

majdnem 20 év után kellett húzni a másikat, paráztam is rendesen, de közben van egy dokim, aki már megcsinált 2 gyökérkezelést fájdalommentesen.

Na nála jelentkeztem 3 hete, hogy néha megfájdul malami és hidegre érzékeny az egyik fog. Mondta, ö kihúzná most, gondoljam mag. Ott lettem rosszul, de mondtam ok csináljuk.

Kb. semmit sem éreztem. Kicsit matatott, azt sem tudtam mit csinlál, vett pár perc után egy fogót, hallottam egy kis pattanást, mint amikor egy müanyag fül let0rik, és kint is volt. Kiderült, hogy egy gyökér leghegye betört, de akár ment is maradhatott volna, de azért kiszedte. Ebböl sem éreztem semmit.

És ez nem szájsebész volt, hanem normál fogorvos.

máj. 31. 22:17
 2/7 A kérdező kommentje:
És ha nagyon fáj szerinted menjek el magánba hétvégén, hogy kihúzzák? Akár gyulladásban van akár nem?...
máj. 31. 22:19
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Én mennék magánhoz, olyanhoz, akinek jó a híre.

A gyulladás jobb nem lesz, és nem játék.

Ha nem egy hentes a doki, akkor minimális fajdalommal megcsinálja.

Nekem amikor rendesen bedurrant az egyik, alig bírtam ki reggelig. Hüteni kellett csapvízzel egész éjjel. Próbáltam, hogy nem hütöm, majdnem kijött a vacsora is, meg szédültem, annyira rákezdett.

Ha nem akarsz hasonlót, menj el.

máj. 31. 22:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Leghamarabb mennek tönkre. Semmi szükség rájuk. Húzasd ki mindet.

(Én megtettem.)

máj. 31. 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt, nagyon fájt a bölcsességfogam, be volt gyulladva, gennyes tasak volt mellette. Nem fért ki, nem tudott kinőni.

Magánorvoshoz kértem időpontot, pár nap múlvára adott is, addig pedig felírt antibiotikumot, azt szedtem a húzás előtt 3 napig. Rögtön ki is húzta, pedig be volt még gyulladva. De ez csak egy darab tapasztalat, lehet orvos függő, hogy gyulladtan kihúzza vagy sem, vagy biztos attól is függ, kell-e műteni, nekem nem kellett, csak húzni.

Jobbulást, tudom, mennyire tud fájni, tarts ki! Huzasd ki gyorsan magánban! Ne a rossz hírű dokihoz menj!

jún. 1. 12:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Ma voltam, nem fájt semmi szerencsére! Antibiotikum és a cataflam sem hatott.. szóval végre ma tudok éjszaka aludni remélem!
jún. 1. 21:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Fogorvosom azt mondta, előbb-utóbb mindegyik tönkre fog menni, ezért húzattam ki őket. Nem érzem a hátrányát.
jún. 2. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!