Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után vérdugó állandóa...

Foghúzás után vérdugó állandóan kijön a helyéről?

Figyelt kérdés
Hétfő reggel kihúzták a jobb felső bölcsességfogam, a húzás nagyon simán ment, de elég nagy fog volt, mély lyuk keletkezett. Nagyon figyeltem mindenre, hogy ne mozduljon el a vérrög, nem szívogattam, nem öblögettem, masik oldalon ettem stb. Ezután elcsesztem. Tegnap délelőtt fájt a fejem (a foghoz képest masik oldalon), ezért bevettem a szokásos egy tabletta Aspirint, amiről fogalmam nem volt, hogy mellesleg gátolja a vérrögképződést. Délutánra félig kijött a vérdugó, este visszamentem, megint gézlapra harapás fél óráig, de estére megint kint volt félig a vérrög. Egyszerűen nem marad a helyén az alvadt vércsomó, hanem rámászik a mellette lévő fogra és folyamatosan szivárog.. Járt már így valaki? Mennyi ideig tart az Aspirin vérhigító hatása? Menjek megint vissza?

máj. 29. 08:43
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Fura, az én fogorvosom meg pont azt mondta, hogy 2 nap után szivogassam, hogy kijöjjön, hogy tudjon forrni a seb.
máj. 29. 08:53
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Ha ennyi idő után is szivárog én viszamennék.

Nagyon alattomos a fogmedri vérzés.

máj. 29. 09:02
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Jézus, mit kell ennyire ráparázni? Miért, szerinted amit kapsz fájdalomcsillapítót, abban nincs vérrögképződést gátló adalék???

Minden gyógyszerben van, az meg normális, hogy szivárog a sebből a vér.

Nekem 2-3 napon át szivárgott, nem folyamatosan, csak néha éreztem, de fogdoki mondta, teljesen oké, hiszen ott van egy mély seb. Amennyiben erősen vérzik, AKKOR menjek vissza, amúgy nem kell.

Hálisten itt értelmesek a fogorvosok, és nem állítanak bromságokat, így egy fogműtét után nem azzal telnek a napok, hogy parázunk, vérezni fog-e a seb, vagy úristen 4. napon ettem egy joghurtot, biztosan elfertőzöm.

máj. 29. 09:11
 4/9 petraa07 ***** válasza:
71%
Annyit kell figyelni, hogy ha van benne vérdugó még az jó. Az a lényeg, hogy teljesen száraz csont ne legyen, vagy ha szétesika vérdugó kocsonyás, trutyi. Ha ezt látod az baj. Ilyenkor gyullad be, és nagyon fáj. Az hogy picit szivárog, nm gáz. Az nem feltétlenül vér, ha nagyon híg világos folyadék az amit látsz, az csak a sebesedés folyamatáról származó váladék ami a fibrinháló képződésédez kell. Mivel nagy a seb ez előfordul. Ha konkrétan sötét vér van, mint húzásnál, az okozna gondot. Fogyelgeds, és ha lehet ne piszkáld. :)
máj. 29. 21:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos nem jártam jól egyelőre. Szerdán délelőtt visszamentem megint, vérzett továbbra is, a véralvadék már nagyrészt kint volt. Tett bele vérzéscsillapító felszívódó szivacsdarabot, majd összébbvarrta a sebet. Ma délután megint elkezdett szivárogni a vér belőle és tompán, de fáj a fog helye, ráadásul a halántékba sugárzik.. Holnap megint mehetek :(

máj. 30. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:

5.

Írtam, hogy ezt komolyan kell venni.

Nem szedsz olyan tápkieget, ami befolyásolja a véralvadást?

máj. 31. 18:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Alap vitaminokat veszek be néha és magnéziumot, kalciumot. Ezeket ad hoc módon, tehát nem rendszeresen. Nem ittam alkoholt a húzást megelőző napok óta és azóta sem, kávét se ittam, mióta húztak, nem dohányzom. Sosem volt gond a véralvadásommal és más testfelületeken most sincs. Az orvosom azt mondta, hogy a húzás következtében valószínű, hogy nagyobb eret sérthetetett fel, ma megint voltam, kitisztították a sebet és újból összevarrták. Ma és holnap többször kell gézbucira harapnom 20-20 perceket. Egyelőre nincs fogmedergyulladásom, mert annak erősebben kéne fájnia. Inkább olyan érzés, mintha frissen húzták volna. Fura, mert a húzás óta komolyan veszem, betartottam minden utasítást, hétfő óta már háromszor mentem vissza:(
máj. 31. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:

7.

Sajnálom kérdező! :(

Jobbulást. :)

jún. 1. 13:36
 9/9 petraa07 ***** válasza:
Nagyon sajnálom! Mielőbbi jobbulást kívánok!! :)
jún. 2. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!