Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van itt olyan személy, akinek...

Van itt olyan személy, akinek volt már ínyplasztikája súlyos parodontitis után?

Figyelt kérdés
Ha igen, szeretnék egy kicsit többet tudni arról, hogy hogyan, milyen körülmények között végzik? Mennyibe került? Magyarországon csak Budapesten végeznek ilyet, vagy más városban is?
2024. máj. 19. 13:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem, de biztos vagy benne h szukseges? Annyira durva a helyzet? Megkerdeztel 2 kulonbozo fogdokit? Mert ezek aztan mindent rasoznak az emberre, aztan lehet fizetni vagyonokat.
2024. máj. 19. 14:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Valószínűleg szükséges lenne, mert több fognyakam is kilátszik, ráadásul az első fogaimnál, és engem nagyon zavar esztétikailag is, de sajnos emiatt a fogaim is kilazultak, és érzékenyek is. Egyelőre csak egy fogdokinál jártam, és nem ő javasolta, hanem magam szeretném, bármennyibe is kerül, mert esztétikailag talán javítana valamit a mosolyomon.
2024. máj. 19. 16:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Fel tudsz ide tenni kepet rola (arc nelkul)? Ha nem gond. Mert nekem is van hasonlo problemam, meg a tesomnak is, csak nekem mosolygasnal nem latszik az a resz. Meg neki se. De kivancsi lennek, hogy a tied mennyire durvan nez ki az enyemhez kepest.
2024. máj. 19. 17:02
 4/14 A kérdező kommentje:

A jobb felső 2. fogamnál legdurvább a helyzet, szerintem a képen jól látható.

[link]

2024. máj. 19. 19:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Koszi a kepet! Az enyem is ilyesmi basszus. 😟
2024. máj. 19. 19:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Csak érdekelne, hogy neked is több fogadnál ilyen a helyzet? Vagy csak egynél?
2024. máj. 19. 19:46
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem is tobbnel. Tesomnak is tobb. Nekem egesz pontosan 3, de felek h lesz tobb is. Tesom idosebb tolem es neki tuti tobb mint 3.

De biztos vagy benne h latszik a mindennapokban? Nem csak te erzed ugy h latszik? Van amikor mi rafokuszalunk valamire es kiderul h masoknak fel sem tunik rajtunk.

Egy ilyen plasztikazas eleg durvan hangzik.

2024. máj. 19. 20:20
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok biztos benne, hogy mások számára is látható, de nem is ez a legnagyobb problémám, hanem inkább az, hogy attól, hogy ennyire kilátszik a fognyak, eléggé mozog a fogam, és az ínyplasztika után talán kicsit jobban meg lenne támasztva.

Az ínyplasztikáról én is csak olvastam eddig, de ez alapján számomra nem hangzik annyira durvának, tulajdonképpen annyi a lényege, hogy a szájüreg egy másik részéről, ahol van bőven íny (leginkább a hátsó fogak területéről vagy szájpadlásról), vesznek ki valamennyit, amit végül a sorvadt ínyhez pótolnak hozzá varrással, bár az eredmény nem lesz feltétlenül tökéletes, de még mindig jobb lehet, mint amilyen most.

2024. máj. 19. 21:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt ínyplasztika műtétem 2 éve, fogíny visszahúzódás miatt, ami valószínűleg a túl erős fogmosás következtéven alakult ki (elektromos fogkefével "eldörzsöltem" a helyéről).

Én Budapesten lakom, egy magán fogoervosi rendelőbe mentem, ahol adtak beutalót a Semmelweis Egyetem paradontológia osztályára, ott műtöttek meg. Egy kis darabot kivágtak a szájpadlásomból, és azt odavarrták a hiányző íny helyére, kb 1 év volt a szövetek érése, azóta rendben van az ínyem, fél évente visszajárok kontrollra, és próbálok óvatosabban fogat mosni, hogy ne alakuljon ki mégegyszer a fogínyvisszahúzódás.

2024. jún. 14. 10:33
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

9-es válaszoló vagyok, a konkrét kérdéseidre ennyit tudok mondani:

hogyan, milyen körülmények között végzik?

Ébren, nem altatásban. Injekcióval érzéstelenítik az ínyedet/szájpadlásod, kivágják a húst és odavarrják a másik helyre. Nekem elhúzódott 4 órásra a műtét, folyamatosan kellett szúrkálni az érzéstelenítő injekciót, mert ment ki a hatása. Közben jöttek be diákok is nézni a műtétet, és több orvos műtött (lehet "gyakoroltak" is). De szerencsére jól sikerült.

Mennyibe került?

Ingyenes volt, TB finnaszírozott. Még a magánorvosi rendelőbe se kértek pénzt, ahonnan kaptam a beutalót.

Magyarországon csak Budapesten végeznek ilyet, vagy más városban is?

Nem tudom.

2024. jún. 14. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!