Implantátumot csinálnak TB alapon?
4!
A fogmegtarto kezelesek ingyenesek. Az implantátum hm, hogy is mondjam...Erős túlzás lenne tb-re
Nem csak azért lehet ilyenre szükség, mert rossz a szájhigiénia vagy mert valaki nem mos fogat.
Én pl. naponta többször mosok fogat és 14 éves koromtól minimum (!!!) évente járok fogorvoshoz, az utóbbi 2 évben 2 havonta. Úgyhogy nem ezen múlik.
Arról sosem szól a fáma, mikor a fogorvos cseszi el.
Sz@rok a fogaim. Családban nálunk mindenkinek ilyen.
Es gondolom nem én vagyok az egyetlen.
"Arról sosem szól a fáma, mikor a fogorvos cseszi el"
Másról sem szól a fáma, minthogy "az előző fogorvos cseszte el", vagy "már anyunak is rossz volt". Ha van valami, ami extrém ritkán hangzik el egy fogorvosi rendelőben, akkor az az, hogy "éveken át tartó hanyagság miatt rossz állapotban vannak a fogaim, ezen szeretnék most változtatni".
De teljesen mindegy, mert a fő probléma nem ezekben keresendő. Nyilván vannak rossz fogorvosok, mint rossz tanárok, villanyszerelők, vagy rendőrök is. Teljesen mindegy. A gond ott van, hogy lehet hisztériázni, hogy "fizetem a tb-t" (én is fizetem!), de sajnos akkor is összeomlott az egészségügy. Lehet nyekeregni, hogy de implantátum kell, de sajnos a realitás az az, hogy több millió honfitársunknak EGYÁLTALÁN NINCS elérhető távolságban fogászati ellátása, mint ahogy háziorvos, vagy gyerekorvos sincs. A prevenciónál olcsóbb megoldás nincs, mégsincsenek oktatva az emberek, nincs kultúrája az orvosi vizitekre való járásnak, meg hát járni sincs hova, hisz ahogy írtam, nincs orvos, ahol meg mégis, ott sokszor 60-70 pluszos bácsikák "garázdálkodnak", tehát a valós helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy a statisztika mutatja. További statisztikai torzítás, hogy mióta létrejöttek a praxisközösségek, azzal azt sikerült elérni, hogy meglévő praxisokhoz csatoltak hozzá ellátatlan területeket. De orvos nem lett több, sem rendelési idő, így annyi lett az eredmény, hogy a 2 hónapos várólistából sikeresen csináltak 4-et, de persze akinek fáj, az nem fog ennyit várni, az bemegy soron kívül. Ennek persze az időpontos issza meg a levét, hiszen az orvosnak kevesebb ideje fog jutni például akkor te rád, ezért összebarmolja a munkát, nincs más választása. Van egy csomó kezelés, amihez 40-45 perc lenne a MINIMUM, még ideális esetben is, ehhez képest legjobb esetben jut rá fél óra, és akkor nem esett be senki soron kívül. Ezt, mint ex-körzetes fogorvos írom. Én is rengeteg kontár munkát adtam ki a kezemből úgy, hogy nem keveset túlóráztam teljesen ingyen. Mióta magánban dolgozok, döbbentem rá, hogy nem kicsit kulcstényező az idő. Implantátum tb alapon? Miközben több millió ember nem jut tisztességes alapellátáshoz? Miközben több millió ember hónapokat, ha nem mindjárt éveket vár szakellátásra úgy, hogy életminőség romlással összefüggő betegsége, elváltozása van? El tudod (dehogy tudod, akkor nem írnál ilyeneket...) képzelni milyen az, hogy éveken át felkelni nem tudsz az ágyból, mert mondjuk csípőprotézisre szorulsz, de 2 évig csak vársz rá, és utána is meg kell szervezned az odajutást, mivel nyilván nem a kis mezővárosban fognak megműteni, ahol már lassan szülni nem lehet?
Arról bezzeg nem szól a fáma, hogy alap dolgok miért nem érhetőek el az egészségügyben, és ezért miért nem az a hibás, aki eldönti, hogy mire költi az adófizetők pénzét és miért mindig mindig mindig az orvos a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!