Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 21 éves vagyok, nincsen egy...

21 éves vagyok, nincsen egy bölcsességfogam sem, és ahogy látom, helyük sincs igazán, ahová kinőhetnének. Lehetséges, hogy nem fognak egyáltalán?

Figyelt kérdés
Nagyon sok olyan sztorit olvastam, hogy ki kellett műteni. Ha semmi panasz nincs vele, akkor is kötelező?
2010. okt. 27. 14:46
 1/10 anonim válasza:
14%
Ebből a kérdésből is látszik, hogy nem vagy bölcs.
2010. okt. 27. 14:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem sincs egy darab bölcsességfogam sem, előfordul az ilyen. Úgy 20 éves korom környékén mentem panoráma röntgenre, mert fájt az állkapcsom, gondoltam időszerű, hogy a bölcsességfogam nő. De a röntgen kimutatta, hogy nincs is az íny alatt semmi, ami kinőhetne. Szerintem Te is csináltass egy röntgent a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.
2010. okt. 27. 14:58
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

14:49 Úgy bírom az ilyen válaszokat. Miét kell ilyen taplónak lenni, ha valaki normálisan megkérdez vmit? Szeretne értelmes választ, ha azt nem tudsz, miért írsz?

Szerintem kérdező menj el fogdokihoz, ő tudja a biztosat! Remélem nem kell műteni és semmi komolyn nem lesz ebből! Drukkolok!

2010. okt. 27. 14:59
 4/10 anonim válasza:
100%

Nem mindenkinek nő ki a bölcsességfoga, nekem eddig 1 nőtt ki még gyerekkorban valamikor, huszonévesen ki kellett húzni, mert begyulladt, de addig nem volt vele komolyabb gond. A többiből 1 van még, ami ott van az ínyben, de még nem indult meg, arra viszont mondták, hogy ferdén áll, tehát ha megindulna, mindenképpen ki kell húzni majd, most még nyugi van, a maradék 2-nek egyelőre nyoma sincs, lehet, hogy soha nem is lesz.

Az érdekesség az amúgy, hogy nekem anno szabályozták a fogaimat, bár nem volt valami sikeres, de amikor kihúzták ezt a bölcsességfogamat (sok évvel a szabályozás után), onnantól elmozdult kicsit a felső fogsorom, és már befér a számba (szabályozás nélkül). A másik gyanús az alsó fogsorban van, lehet, hogy ha az is idővel erre a sorsra jutna, az alsó fogsorom is rendeződne magától.

2010. okt. 27. 15:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 23 vagyok, és nekem sincs. Nincs panaszom, úgyhogy nem foglalkozom vele! Amúgy a bölcsesség fog egyre kevesebb embernél fog kinőni, mert tényleg nincs rá szükség. Ez olyan evolúciós dolog.
2010. okt. 27. 15:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem sincs egy darab se és semmi életjelet nem is adnak. Lehet, hogy nincsenek is. :)

26/N

2010. okt. 27. 15:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy nem mindenkinek jön ki a bölcsességfoga,és valóban van akinek ki kell műteni. Én is be vagyok tojva,nekem idén nyáron kezdett kijönni(25 éves vagyok),és ahogy jött elég kellemetlen volt,de úgy 2 hónapja nem nő tovább,még csak egy picit van kint,de nem fáj,meg semmi ilyesmi.

25/N

2010. okt. 27. 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem 32 évesen kezdett kijönni az első bölcsességfogam, úgyhogy bűven van még időd. Most, 1 évvel később még mindig nincs kint az egész.

Műteni csak akkor kell, ha panaszt okoz.

2010. okt. 27. 15:44
 9/10 anonim ***** válasza:

*Amúgy a bölcsesség fog egyre kevesebb embernél fog kinőni, mert tényleg nincs rá szükség. Ez olyan evolúciós dolog.

Csak azt felejted el, hogy az evolúció több tízezer, százezer év alatt zajlik... Pár százezer év múlva lehet, hogy tényleg nem nő már böcsességfog...

2010. okt. 27. 15:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, voltam a fogorvosnál, aki azt mondta, hogy fenn ott vannak a bölcsességfogaim, de nincs helyük kinőni, és ha fájni kezdene, ki kell műteni őket:( Nagyon félek tőle, remélem, még nem fog panaszokat okozni.
2010. okt. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!