Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A doktor szerint el kell...

A doktor szerint el kell távolítani minden bölcsességfogam, mert nehéz elérni őket, lepedékesek minden erőfeszítésem ellenére, és egészségügyi veszélyt jelent a többi fogamra 3 van még, mennyire jó ötlet egyszerre eltávolítani?

Figyelt kérdés

Pro: egyszer esek át rajta, nem szedeálnak le sokszor.

Konktra: a felépülési rész nyilván sokkal nehezebb, enni nem fogok tudni, csak levest inni, de ez akkor is így volt mikor egyet emeltek ki.

A döntést meg kell hozni, mert további sebészeti beavatkozások előtt állok, de csak akkro léphetek tovább, ha a bölcsességfogak már nincsenek bent ebben a formában / vagy tökéletesen épek, de a visszaépítésük egy vagyon és teljesen ésszerűtlen így.

2024. ápr. 10. 16:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Csináltattam röntgent és egy CT-m is van már. Viszem ahova kell. Ezen nem múlik.
2024. ápr. 12. 06:31
 12/20 anonim ***** válasza:
#11. Szia Kérdező! Sikerült azóta? Hasonló helyzetben vagyok én is. Tudsz írni? Hogy vagy? Melyik orvosnál voltál?
2024. ápr. 26. 14:02
 13/20 A kérdező kommentje:

Szia 11! Voltam 2 másik dokinál, egyöntetű a vélemény, hogy nem tudom őket tisztán tartani.

Nem akarom, hogy kiterjesszék a baktériumokat a többi fogamra, húzatni fogok szerintem és valoszinű egyben, hogy gyorsan letudjam.

2024. máj. 21. 14:54
 14/20 anonim ***** válasza:

#13. Szia! Oké! Én is kaptam már időpontot.

Hát, kitartás!

2024. máj. 21. 15:35
 15/20 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés 14 :) Te magánban vagy, vagy államiban?
2024. máj. 21. 19:29
 16/20 anonim ***** válasza:

Állami. :(

És Te?

2024. máj. 21. 19:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Magánban égetem a pénzem de kezd elegem lenni belőle hogy ha egy kérdést fel akarok tenni akkor 10 ezret villant a kártyaleolvaso.
2024. máj. 21. 20:36
 18/20 anonim ***** válasza:
Na igen! Ez súlyos!!! Viszont vélhetően gyorsabb az ellátás.
2024. máj. 21. 20:40
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem okvetlen, ha mindenben együttműködsz a dokival akkor persze beépit a munkarendjébe, de ha kérdezősködsz és akadékoskodsz (mint én), akkor belassul a dolog. Pld.: nekem akart emberünk egy extra (nem bölcsesség) fogat is húzni, csak arra alapozva amit tőlem hallott(!), és utolag kiderült hogy én azt félrehallottam, a fog egészséges. Miért esett meg a hamis diagnózis?

A két doki egymással nem konzultált, én hoztam vittem az üzeneteket kb hetek alatt, mert akkor volt üres időpontjuk. Én meg nem vagyok orvos gondolhatod mennyit ért a memoriám. Irni nem irtak, a végén már elkezdtem jegyzetelni papírra, ez segített sokat :D

Persze, ha már megvan mit akarsz csinálni akkor nyilván gyors lehet a folyamat. Ez igaz, pld CT-t orákon belül volt, panorámaröntgenem is percek alatt, mert kifizettem.

2024. máj. 21. 20:45
 20/20 anonim ***** válasza:

Akkor biztosan az adott emberen múlik (hogy szrfej vagy jófej).

A panoráma röntgen az érdekes módon nekem is nagyon gyorsan megvolt.

A többi viszont csigalassú. Van olyan szakrendelés, ahová idén már nincs is időpont.

Plusz több orvos is javasolta a magánt - kb kötelező jelleggel!

2024. máj. 22. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!