Ha fogzománcot vesztettem fogszabályzás következtében, mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Meg is bántam, hogy fogszabályzót használtak, az elülső fogaim megvékonyodtak, áttetszővé váltak.
Hogy lehet ezt visszafordítani, ha egyáltalán lehet?
ápr. 7. 10:22
1/7 anonim válasza:
Mit jelent, hogy fogzománcot vesztettél? Ezt orvos mondta neked?
2/7 A kérdező kommentje:
1
Nem, látom a tükörben. Nem kell ehhez orvos.
ápr. 7. 16:51
3/7 anonim válasza:
Azért kérdem, mert zománcot nem tudsz veszíteni, a fogszabi leszedésénél a bracket és ragasztó közti kapcsolatot oldják, tehát itt nem jön le zománc, utána pedig a ragasztót lepolírozzák olyan eszközzel, ami a zománcra ártalmatlan (egészséges zománc fúrásához gyémántfúró kell). Ha csak annyiról van szó, hogy a bracketek körül fehér foltok alakultak ki (ez egyébként a fogszuvasodás legkezdetibb fázisa), akkor érdemes erősíteni a területet pl Elmex géllel, vagy jó lehet még a Curasept Biosmalto fogkrémje, esetleg a GC márka Tooth mousse terméke (elég csak az egyiket használnod). Ezek a foltok házilag nem tűnthetőek el, létezik viszont ún. Icon kezelés, ami halványítja, ennek nézz utána, mert nem minden rendelő foglalkozik vele.
4/7 A kérdező kommentje:
3
Átlátszó fogszabályzóm volt amely lefedte a fogaim teljesen
ápr. 7. 17:51
6/7 A kérdező kommentje:
5
Igen
ápr. 7. 22:10
7/7 anonim válasza:
Nekem ragasztott volt, de az egyik fogamon én is látok egy zománchibát, konkrét törést a zománcomon+ott kicsit más a színe. Az orvos szerint ez “csak” esztétikai hiba (elől van, így eléggé zavar), de héjakkal lehet korrigálni. Majd lehet megcsináltatom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!