Fogfájással lehet várni hónapokat, mielőtt orvoshoz
megyek?
Figyelt kérdés
Az egyik jobb alsó fogamban érzek fájdalmat, de leginkább csak akkor ha a fogkefével dörzsölöm fogmosás közben. Úgy egy hete kezdődött. Azt nem mondanám, hogy minimális fájdalom, de nem is a legelviselhetetlenebb.
Külföldön élek, és itt nincs fogászati biztosításom, csak síma, az pedig nem fedezi. Tehát cakumpakk nekem kellene fizetnem. A fogászati biztosítás pedig csak januártól köthető, tehát idénre már nem lehetséges. Odahaza szoktam elmenni fogorvoshoz, mert otthon jóval olcsóbb. (Itt, ha mondjuk gyökérkezelés szükséges, az 600-800 euróba is kerülhet.) Legközelebb augusztusban látogatok haza. Lehetséges, hogy addig nem fog tovább romlani vagy elkezdeni jobban fájni?
Nem tartom valószínűnek, hogy ezzel augusztusig el lehet vegetálni. Gyere haza most és csináltasd meg mielőtt nagyobb bajt okot. Nem véletlenül fáj.
márc. 21. 08:08
2/13 A kérdező kommentje:
1: Az nem lehetséges. Nem állok úgy anyagilag, hogy most is hazamenjek meg augusztusban is. Augusztusra már megvan a jegy, és más dolgok is ki vannak előre fizetve.
márc. 21. 08:28
3/13 anonim válasza:
De most erre a kérdésre miféle választ vársz? Mert ha azt, hogy igen, ki fogod bírni : hát ezt nem fogom írni, mert fogalmam sincs. Vagy igen, vagy nem. A szitun semmit nem változtat a tény, hogy kint nem keresel annyit, hogy egy fogászati kezelést fizess és hazajönni sem tudsz. Ez van. Gyűjts pénzt és csináltasd meg akkor kint.
márc. 22. 09:04
4/13 A kérdező kommentje:
3: Olyan választ, hogy van-e rá esély, hogy várhatok augusztusig, vagy pedig már borítékolhatom, hogy itt kell magamat költségekbe vernem, akár 800 eurósba. Az is lehet, hogy jön majd valaki, akinek van tapasztalata a dologban. (Tehát, hogy fájt a foga, de lazán várt több hónapot, mielőtt fogorvoshoz ment vele.)
Ha súlyosbodik a helyzet, nyilván nincs más választasom, mint itt elmenni, és majd részletfizetést kérni.
márc. 22. 11:42
5/13 anonim válasza:
A fogfájás éppen annyira általános kifejezés, mint a lábfájás. Vagyis az, hogy Kis Mariska kibírta vele fél évet, mert mondjuk volt egy kutyaközönséges fognyaki érzékenysége, nem jelenti azt, hogy Kis Jóska, akinek fogbélgyulladásos a foga és fél év múlva már csonthártyagyulladást kapna, is szintúgy kibírja. Mint ahogy a lábfájdalom is lehet egy túlerôltetés, vagy súlyos érszűkület.
márc. 22. 13:49
6/13 A kérdező kommentje:
5: Ettől függetlenül jöhet valaki, aki elmeséli, hogy hónapokat várt fogfájás után. És leírtam, hogy nekem milyen természetű, szinte csak akkor érzem, amikor a fogkefével hozzáérek.
márc. 23. 07:46
7/13 anonim válasza:
Én 5! hónapot szenvedtem Angliába a fogammal mire hazajutottam. A fogorvos UK-be csak antibiotikummal tömött, nem kezelt.. Ennek köszönhetően ( 3 hetente 1 hét antibiotikum, plussz a kezelés hiánya miatt) már a 4. fogam kellett ma kivésni..
márc. 25. 17:34
8/13 anonim válasza:
Volt egy olyan fogam, ami a tomes utan lett leheletnyit erzekeny. Fajni egy hosszuhetvege elejen kezdett. Idopontot keddre kaptam. Vasarnap ugyeletes maszeknal voltam gyokerkezelesen. Ket nap alatt nemcsak fajt, de pingponglabda-duzzanat lett az arcomon. Ekkorra elhalt az ideg, de az alkapcsom gyulladt be.
ápr. 2. 20:50
9/13 A kérdező kommentje:
Akkor úgy összességében: Van legalább 50% esély, hogy várhatok augusztusig?
ápr. 3. 12:18
10/13 anonim válasza:
Rohadtul egyszerű: valamelyik kiadás lemondásával elmész kint orvoshoz vagy megpróbálod kibírni. Mi erre nem tudunk mást mondani. Egyébként ilyesmire is gondolni kellett volna kiköltözéssel, mert bármi történhet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!