Mi lehet ez fehér valami, ami a garatnyúlványom mellett néha kialakul?
Figyelt kérdés
Az orvos azt mondta, hogy tüszös mandula gyulladás, de azóta már kétszer is újra kialakult. Az orvos gargarizálót írt föl rá, ettől másfél hét múlva elmúlt. Azóta ahogy kialakult először gargarizálástól esett ki egy nagy darab fehér valami, ma pedig kinyitottam a szám és erőltettem a belső száj izmaim és ennek hatására kiesett az a fehér valami, sőt, most két valami esett ki, olyanok, mint két szem tarhonya és zsepivel ahogy megnyomtam, nem lehetett szétnyomni, olyan kemények. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet ez?2009. jan. 4. 18:02
1/12 anonim válasza:
Nekem is szokott ilyen lenni. Elvileg csak a kajamaradék gyűlik össze ott a kis redők között. Magától leesik. Ha nem fáj, akkor nem mandula gyulladás, ne aggódj.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Biztos, hogy ez? A doki tüszös mandula gyulladást mondott rá. És akkor az általa felírt gyógyszerek hatására el is múlt.
Ha tényleg kaja maradék, akkor miért nem puha?
2009. jan. 4. 18:14
3/12 anonim válasza:
Amire te kérdezel, az gennydarabka. Megkeményedhet pár nap után, és a fehér foltok gennyesedések, gyulladás van a manduládon.
4/12 A kérdező kommentje:
Akkor ilyen gyakran mandula gyulladásom van? És azzal elmúlik, ha ez a fehér valami kijön vagy nem? Lehet ellene valamit tenni? (mandulaműtéten kívül)
2009. jan. 4. 18:38
5/12 anonim válasza:
Szia! Nekem ez kb. 3 éve van így, még nyáron is. Elég gyakran köhögök, tüsszentek és köpök ilyen gennydarabkákat (mert ez tuti, hogy az). Én is elmentem vele orvoshoz és azt mondta, hogy nem kell feltétlenül gyulladtnak lenni a mandulámnak, elég ha dolgozik, védekezik, a falósejtek, kisebb gyulladások - amiket te nem érzel - miatt így is keletkezik genny. Én még mindig nem tudtam vele mit kezdeni, egyesek azt mondják ki kéne venni a mandulám, mások azt, hogy semmiképp se, mert akkor átmegy a hörgőmre vagy tüdőmre. Nekem is ugyanígy szájizmok mozgatására, erőltetésére szokott kiesni.
6/12 anonim válasza:
Az utolsó válaszolónakk igaza van, ez pontosan az: jól működik a mandulád. Én már gyerekkoromban felfedeztem ezeket a darabkákat, és csak nincs 22 éve folyamatosan mandulagyulladásom?! :) (Egyszer sem volt különben.) A mandula védekezik a kórokozók ellen (gondold csak el, mennyi mindent benyelünk nap mint nap), azok a göbök pedig az elhalt cuccok. :) Olykor kipotyognak, ha már feltelik a mandulában az a kis tasakszerűség. Semmi gond! :)
7/12 anonim válasza:
Így van, ezek elhalt sejtek + a mandula normálisan is termelt váladéka, ami nem jelent gyulladást. Nekem is van ilyen évek óta, ne izgulj, nincs semmi bajod!
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:)
2009. jan. 6. 20:31
9/12 anonim válasza:
szóval...hmmm
Láttad az alien című filmeket? szerintem azok földönkívüli tojások:) ezért ne lepődj majd meg, mikor egyik reggel arra ébredsz, hogy kikeltek, és azzal fogadnak a kis alien-ek, hogy : mami, ma te viszel minket az oviba vagy apu:)
10/12 anonim válasza:
de csipetnyit sem kell aggódnod, mert a kis Lufiszerü püfók földönkivűliek kizárólag csakis rántott-sült hagymakarikákat esznek, és rendkívűl barátságosak ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!