Kinek mi vált be fogkő ellen?
Nem, nem sérült. Nyilván nem kalapáccsal kell, hanem kellő odafigyeléssel. Csak nem fogorvos vagy hogy nem tanácsolod? No, nem azért mert úgy a "szakszerű", hanem ha az ember maga csinálja, nem tudsz pénzt lehúzni?
Ahogy az autószerelő se tanácsolja hogy te szereld az autót, nem azért mert aggódik az autódért vagy a villanyszerelő hogy te cserélj villany kapcsolót, mert nem tud lehúzni rólad 10ezer ftot 1 db villany kapcsoló cseréért plusz anyagköltség meg kiszállás meg satöbbi.
Itt annyi valaszt kaptal mar, de 100%-ban egyik sem helyes.
A fogkovet teljesen kivedeni nem lehet.
Semmilyen fogkefe nem fogja jol kiszedni az etelmaradekot a fogaid kozul teljesen. Ezert fogselymet, vagy fogkoztisztito kefet muszaj hasznalni.
Ezek nelkul az ajanlott fogkoleszedesi ido 3honap!
Ha ezeket megfeleloen es rendszeresen hasznalod, akkor eleg 6 havonta. 6 havonta pedig a korzeti fogorvosod ingyen leszedi neked.
14-es vagyok. Egyebkent szeretem, amikor valaki valahol hall valamit, es azt mondja, hogy de ez igy a jo.:)
Fogaszati asszisztens vagyok, es a ‘Nagykonyvben’ az szerepel, amit irtam.:) A fogak kozet nem tudja rendesen semmilyen fogkefe kitisztitani.
12! Nem elkeseríteni akarlak, de még egy közepesen sz@r fogorvos is keres annyit, hogy arra a pár tízezer forintra ne szoruljon rá, amit te egy fogkőleszedésért ott hagynál. Egy átlag rendelőben naponta simán több százezres árajánlatok hangzanak el, de a milliós tételek sem ritkák. Nyilván nem ennyi a tiszta haszna az orvosnak, de gondolhatod, hogy ahhoz képest a te mondjuk 20ezer forintos fogköved egy pihenős ujjgyakorlat.
Azért nem ajánlják otthon, mert nem tudod otthon megcsinálni és pont. Akkor sem, ha a hátadon pörögsz, mint a büdösbogár. Az alsó metszőid nyelv felőli felszínére pl direkt rálátásod nincs is, és úgy elég nehéz magadnak lekapargatni, ha egyik kézzel tükörrel bámulod, de egyel világítani is kéne pl.
A fogkő pedig nem más, mint megkövesedett lepedék, ebből következik logikusan, hogy megelőzhető, csak tudni kell, hogy mi marad ki, ha mégis van. Tipikusan a fentebb írt alsó metszők nyelv felőli oldala, mert amúgy nem látsz rá és emiatt nem veszed észre, hogy ott nem mostad meg annyira alaposan. Gondot szokott okozni a fogköztisztítás hiánya, vagy azok nem megfelelő használat, mivel egy normál fogközbe nem megy be a fogkefe sörtéje, magyarul ha nem selymezel mondjuk, akkor mindig marad ott lepedék. További gond lehet, ha torlódottak a fogaid, mert egymáson fekszenek a fogfelszínek és nehéz hozzájuk férni. Ha bármi miatt kevés nyálad van, nem iszol eleget vagy szájlégző vagy, akkor a nyál tisztító hatása sem tud érvényesülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!