Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az emberek miert hagyják,azt...

Az emberek miert hagyják,azt hogy ilyen sok pénzt kérjenek el a fogorvosok egy beépített műfogsorért?

Figyelt kérdés
Az az igazság hogy nekik ez megvan sz@ré-húgyé. Nem is értem miért esszük meg az ilyen dolgokat,hogy ami fontos,nagyon muszáj,sokan veszik,kevesen veszik,kevés kell belőle,akkor az kúva drága mer hát ez az üzlet. Hát bszák meg magukat,az embereknek kéne most már az asztalra csapni ,hogy elég volt ezekből és normális árak legyenek de nem csak a fogorvosnál hanem mindenhol és minden boltban is!!
febr. 4. 01:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Így már nem is csodálkozom,hogy itt tart az országunk ahol.... Ennyi szolgalelkű,beletörődöm,nem harcolok a jobb létért,jóvanazúgy,majd megmondják mit csináljunk ember van...
febr. 4. 10:54
 12/31 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
De azt azért tudod, hogy az ár nem csak a fogorvoson múlik ugye? Persze vannak pofátlan fogorvosok is, ez igaz, de pl. akkor akármilyen szakrendelésre mész el magánba, 30-nál kezdődik és akkor még nem csinált semmit, a másik 60-at elköltöd a laborra és a kontroll vizitre.
febr. 4. 11:08
 13/31 anonim ***** válasza:
80%

Egyébként elárulom, hogy Magyarországon szuper olcsó a magán fogászat Európához képest, ezért is virágzik a fogászati turizmus. És hogy Európában egyedülálló módon nálunk államilag is "ingyen" elérhető fogpótláson és esztétikai kezeléseken kívül (pl. fogfehérítés) minden.

Szóval ha létezik nyerészkedés Magyarországon (ne tagadjuk, hogy létezik!!!), akkor nem logikus a fogorvosoknál keresni. Hiszen amennyivel alacsonyabbak a magyar fizetések a nyugati fizetésekhez képest, annyival olcsóbb a magán fogászat is.

febr. 4. 11:08
 14/31 anonim ***** válasza:
94%
Igen, én bármikor vevő vagyok egy jó kis Magyarország szidasra, de pont a fogászat az olcsónak számít. Minden kivándorolt ismerősöm haza jár fogorvoshoz. Ennyi erővel a péknél is verhetnéd a tamtampt hogy miért 1000 Ft egy kiló kenyèr. Minden drága, ez van. Vigyázni kell a fogakra, nem hagyni kirohadni.
febr. 4. 12:31
 15/31 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, hogy direkt trollkodás, vagy butaságból ilyen offenzív ez a kérdés, de tény, hogy nehéz így kultúrált választ adni, főleg mivel eddig mindegyik válaszra egy egy személyeskedő, lekezelő reakció érkezett.

Fogorvosként válaszolok. Nem tudom honnan van az az információ, hogy “ sz@ré húgyé” vesszük az anyagokat, de nekünk nem csak anyagköltségeink vannak amúgy. 5 év volt az egyetem, erre jött rá 3 év szakvizsga. Ez a 3 év fizetős volt, nem fizette ki nekem senki, össszesen havonta 170 ezer forintomba fájt, amit vhonnan elő is kellett teremteni. Igen ám, csak amikor egy héten 3 napod van dolgozni, mert 2-t fixen elvisz a képzés gyakorlati helyszíne, és az alkalmi hiányzások, pl átlag havi egy péntek az elméleti képzés miatt, mindjárt kisül, hogy nem keveset kell azért dolgozni, hogy később kirakd: fogszabályozó szakrendelés. Azért kerül ennyibe, mert maga az orvos is belefektetett ennyit. A tudást és a tapasztalatot (is) fizeted meg, nem csak az anyagot, aminek amúgy kifejlesztése több évtizedes kutatói munka eredménye, nem az égből pottyant az ölünkbe. A továbbképzések ára, hogy 1-2 példát láss: most voltam egy 2 napos képzésen 240ezer forintért. Hogy a körmösök hogy jönnek ide, azt nem is tudom értelmezni, ha én azt az anyagot raknám a fogadba, amit a körmös, másnap sírva vernéd az ajtómat a kialakult fogbélgyulladásod miatt.

Aztán a magyar társadalomnak nem ártana lassan némi önkritikát gyakorolnia. A fogászati problémák minimum 80%a hozzáállás miatt alakult ki ugyanis. Elképesztően elhanyagolt a szájhigiénia kérdésköre, 5-ből 4 töméses esetet úgy ahogy vagy nem is szabadna megcsinálni, hanem kellene elküldeni a beteget megtanulni fogat mosni, mert a vastagon álló lepedék, vérző, gyulladt fogíny mellett maximum amalgámmal lehetne kultúrált, a szakma szabályainak megfelelő tömést kialakítani, de sikerült ezt is kivonatni a forgalomból, maradt a drága, technika-érzékeny kompozit, amire a társadalom nincs felkészülve.

Az általános rossz egészségi állapotok, a kezeletlen diabétesz, az elhízás, a nassoló étrend - ez mind hatással van a szájüregre. A dohányzás például primer etiológiai faktor a fogágybetegségben, jobb rendelők dohányosnak pl egyáltalán nem implantálnak, mert sosem maradna meg. Prevenció nálunk gyakorlatilag nincs, hiába van kiplakátolva, hogy évente 1x szűrés ajánlott, nem sokba kerül nekünk kideríteni, hogy a székünkben ülő ember éppen pont 15 éve volt utoljára fogorvosnál, akkor is fájós fog miatt. Addig igenis kemény pénzeket kell kifizetni, amíg az ember saját, rossz hozzáállása vezetett ahhoz, hogy neki fog kell. Persze ehhez kellene egy kellően értelmes nép is, akinek ez átmegy. Magyarországon ugyanis (Európában egyedülálló módon) nagyon bőkezű a tb-s fogászati csomag, hiszen tb alapon minden konzerváló fogászati kezelés elérhető, nyilvánvalóan azért, mert olcsóbb, gyorsabb és egyelőre jobb is, ha a saját fogad van a szádban. Csakhogy az emberek addig várnak, amíg már csak a fizetős kezelések jöhetnek szóba, akkor persze meg vannak sértődve, ha az áhított Hollywood mosoly 7 számjegyű összeg és hónapok, mire oda eljutunk. Ha el is mondjuk, hogy mindez 2 évvel ezelőtt megelőzhető lett volna, akkor persze a terhességtől kezdve a váláson át a genetikáig minden és mindenki is hibás, csak a páciens nem, akinek már ránézésre gondjai vannak a szájápolással. Persze ebben a rendszer is súlyosan hibás, hiszen részint kellene egy olyan egészségtan óra, ahol boldog boldogtalan meg tud tanulni tisztálkodni és nem 40 évesen kell ràcsodálkoznia a fogselyemre, részint pedig a prevenciót és a saját felelősséget sokkal komolyabban kellene venni, például támogatást is csak az kaphasson, aki becsületesen részt vett mondjuk évi egy orvosi viziten, mert a népet erre meg kell tanítani. De amíg erre igény nincs (és nem látom, hogy emberek százezrei lennének a Kossuth téren jobb egészségügyért tűntetve), addig marad az, hogy lehet érte fizetni, ha már odáig fajult a dolog.

Mint ahogy előttem amúgy meg is írták: itthon még mindig sokkal olcsóbb minden, nem véletlenül van az, hogy a külföldön dolgozók itthon járnak fogorvoshoz, mert egy londoni buszsofőrködés kint sem elegendő fogtömésre, és még tb alapon sincsen.

febr. 4. 15:30
 16/31 A kérdező kommentje:
Igazából lehet rosszul fogalmaztam,nem a fogorvosnak van sz@ré-hugyé az eszközök hanem az előállítása,nem hiszem hogy az uv-re kötő anyagoknak olyan sokba kerülne az előállítása,mint amennyit elkérnek érte.
febr. 4. 15:35
 17/31 anonim ***** válasza:
16 Még mindig nem válszoltál rá hogy mikor jösz kubikolni.
febr. 4. 16:26
 18/31 A kérdező kommentje:
Neked bármikor ha bedobod a fenekedet a közösbe látod még pénzt se kérek érte😘😅
febr. 4. 17:05
 19/31 anonim ***** válasza:
18 Nem én akarok közösködni hanem te, vagy fogorvoshóz is csak ugy jársz ha megraknak mellé?
febr. 4. 17:12
 20/31 A kérdező kommentje:
Hát nem is tudom... Te erőszakoskodtál hogy menjek,és tessék mennék szinte ingyen erre már az nem tetszik neked🤣🤣🤣🤣 hát döntsd el mit akarsz.
febr. 4. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!