Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha előfordul idegsérülés a...

Ha előfordul idegsérülés a bölcsességfogműtét során helyre tud jönni?

Figyelt kérdés
Az egyik bölcsességfogamnál közel fut az ideg a fog gyökeréhez. Figyelmeztett az orvos, hogy előfordulhat sérülés és legrosszabb esetben 2 hónapig tartó zsibbadàssal számolhatok. De erre nem nagy az esély szerinte. Ennek ellenére azt olvastam, hogy nagyon gyakori, sokaknál évekig tart, de az is lehet hogy örökre.

2024. jan. 26. 02:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha csináltat röntgent, akkor látni fogja az ideget, úgy sokkal jobban tudja hogyan kell kihúzni.

nekem egyszerre mind a 4-et húzta ki műtéten, semmi bajom nem volt.

2024. jan. 26. 04:05
 2/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Erre nincs megfelelő válasz, csak akkor tudod meg, amikor már megtörtént a művelet. Neten sok rémtörténetet lehet olvasni, de nem az lesz az alap, szerintem meg semmi bajod nem lesz utána, viszont nyilván kockázata mindennek van.
2024. jan. 26. 07:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon-nagyon sok embernél előfordul. Van, akinek 5 év után is zsibbad az arca a műtét után és örökre is úgy maradhat. Nekem nem okoz akkora szenvedést a bölcsességfog, hogy ezt a kockázatot vállaljam.Igazából kvàzi a fogorvos kényszerítette rám a dolgot,de abban sem vagyok mindenáron biztos, hogy annyira szükséges a műtét, csak hát ez a mániájuk mindig. Egyszer begyullad a fog akkor ki kell szedni. Ez a legegyszerűbb, nekik..
2024. jan. 26. 12:19
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jó, lehet te jobban tájékozott vagy ebben akkor, de ha nem annyira muszáj, akkor lehet én sem vetetném ki, ezt nálad nyilván te tudod, te érzed,várj vele akkor.
2024. jan. 26. 12:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Update!Lemondtam a műtétet és másik orvost kerestem. Az eredmény ugyanaz, csak még többe kerül a műtét, mint az eredeti orvosnál és még két hónapot várhatok, pedig már most is minden nap nagyon fájnak a fogaim👍 Ct-t nem hajlandóak csinálni mert szerintük nem nagy a rizikó. Mikor megkérdeztem meddig tart a zsibbadás,érzékvesztés ha tényleg megtörténne az idegsérülés azt a választ kaptam, hogy max. pár hétig, a másik orvos szerint két hónap, ami sajnos nem igaz. Már teljesen tanácstalan vagyok és nem akarom elhinni, hogy ilyen simán képen hazudják az embert.
2024. febr. 6. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!