Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Idegsérülés előfordulhat alsó...

Idegsérülés előfordulhat alsó 7. fog húzásánál?

Figyelt kérdés
2023. dec. 2. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:
kérdés?
2023. dec. 2. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyon ritka, de igen, előfordulhat.
2023. dec. 3. 08:09
 3/8 A kérdező kommentje:
elég ha röntgent viszek a szájsebeésznek? vagy CT-n jobban látná? holnap délre kell mennem.
2023. dec. 3. 08:25
 4/8 A kérdező kommentje:
illetve azt tudod még esetleg, hogyha feltárással menne a fogeltávolítás, tehát nem húzással.Akkor kevesebb az esély az idegsérülésre?
2023. dec. 3. 08:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Abban az esetben kell CBCT, ha az orvos külön kér. Én 5 éve praktizálok fogorvosként, kihúztam egy pár ezer fogat már és egyetlen egyszer láttam olyat, hogy az ideg valóban eléri a 7-es gyökerét. Ennyi ritka. Ehhez bőven elég volt egy panoráma röntgen. Ha az ideg a röntgenen látványosan messze van a gyökértől, azt a CBCT sem fogja különbbül mutatni. Ha esetleg rtg alapján érintett lehet (itt ugye még mindig opció az is, hogy a képletek csak egymásra vetülnek), akkor az orvos eldönti, kell-e CBCT, és ha valóban érintett az ideg, kell-e feltárás. Ezt minden esetben egyénileg kell eldönteni, mert lehet úgyis érintett, hogy a csatorna tetejét a foggyökér csúcsa adja, így esetleg vongálódhat az ideg, de komolyabb bajod nem lesz, de lehet úgyis, hogy 2 kampós gyökér fogja közre azt, mely esetben egy húzásnál az szakad is.
2023. dec. 3. 13:42
 6/8 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszodat!! nagyon orulok, hogy ilyen reszletesen leirtad!!!
2023. dec. 3. 15:59
 7/8 A kérdező kommentje:

szia, kedves fogorvos , ha még itt vagy, hátha válaszolnál. A kihúzandó alsó 7. fogam mellett van egy implantátumcsavar és rajta a gyógyulási csavar. 2 hónapja lett beültetve...még a csontosodási fázisban van.

Szerinted a húzás/feltárás kárt tehet a csavarban?illetve belül a csontban, ahová be van ültetve?

2023. dec. 3. 20:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem alsó hetes bölcsességfog gyökere nagyon közel volt az ideghez, de nem lett semmi komplikáció műtét után. A szájsebész érti a dolgát, nem műkörmös Gizikével végeztetik a procedúrát.
2023. dec. 4. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!