Körzeti fogorvos vagy magánorvos?
Sajnos mostanában anyagilag kicsit nehezebben jövök ki, így úgy döntöttem, hogy a körzeti fogorvoshoz megyek. Szerencsére a körzeti szakrendelőben vállalnak TB-re esztétikus fogtönést, gyökérkezelést és fogkőtelenítés is.
Az orvos nagyon kedves volt és első körben elküldött panoráma röntgenre.
A röntgenfelvétel alapján megállapította, hogy van 3 szuvas fogam, de szerencsére nem mélyek és nem szükséges gyökérkezelni, valamint szükségesnek látta a fogkőtelenítést is. Valamint javasolta a szájzuhany használatát.
Korábban magánorvosnál voltam pár éve aki több fogamat is tömte és az azon kezelésekre vonatkozó dokumentumokra mindenképpen szükségem lesz.
Eddig attól tartottam, hogy nagyobb a baj és ha magánorvos hoz mennék, az bizony több százezer forint lenne.
De most elgobdolkoztam rajta, hogy talán a fogkőtelenítést és pár tömést hónapról hónapra össze tudnám spórolni és elmehetnék a korábbi magánorvoshoz, aki már bevált és maximálisan megbízom benne.
Attól tartok, hogy itt a körzetinél kevésbé alaposak a túlterheltség miatt és esetleg elkerüli valami a doki figyelmét.
Ti hogy döntenétek a helyemben?
A körzeti dokik 90 százaléka rendel magánban is. Keress rá a doki nevére és a véleményekre.
Amúgy kb 120k lesz minimum magánban
Attól tartok, hogy a körzeti orvos mivel nem tudja pontosan, hogy korábban a magánrendelőben pontosan hol és milyen tömések történtek, talán nem tudja olyan pontosan megállapítani, hogy mi a baj.
Az is nyugtalanít, hogy úgy gondolom, hogy ha valóban úgy volna, ahogyan mondja: csak 2-3 felszíni tömére van szükség, akkor miért van, hogy - a szerencsére nem túl erős - fájdalom kisugárzik a nyakam és a fejem felé is? Attól félek, hogy talán valamelyik meglévő töméssel lesz baj, amit talán a magánorvos, aki korábban megcsinálta és pontosan tudja, hogy mit meg hogyan tömött (valamilyen gyógyszeres tömés is volt egy olyan fogam esetén, amit majdnem gyökérkezelni kellett), tudna, de a körzeti orvos - mivel nem tudja - nem is gondol rá, hogy milyen problémák lehetnek vele.
Azon vacilálok, hogy annyit félre tudnék rá rakni, hogy havonta meglegyen egy tömés/fogkőtelenítés, így 4-5 hónap alatt minden megoldásra kerülne, és ha valamelyik melévő tömés okozza ezt a problémát, akkor azt is megfelelően tudnák kezelni.
Míg ha elmennék a körzetihez és megcsinálja, amiket látott, lehet, hogy a nem megfelelő tömés további fájdalmat okozna, amivel végül ismét a magánrendelőbe kéne mennem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!