Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Más is járt úgy, hogy gyökérke...

Más is járt úgy, hogy gyökérkezelték a fogát és utána nem sokkal teljesen letört?

Figyelt kérdés
Szinte csak a gyökere van, alig áll ki az ínyből. Azt sem tudom, egy 6-os fogat hogyan lehetne pótoltatni, mert ez így gáz.
2023. dec. 31. 10:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen. Calciumhiány egyik jellegzetes mozzanata. A doki feltudja építeni rá az új fogat, vagy beültetés, vagy csapos fog. Ez a 3 közül választhatsz. az egyetlen 20+ éves választás a beültetés. A többi max.5 jobb esetben 10 évig tart. A felépítés 5 évnél tovább nem húzza.
2023. dec. 31. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
*Erős Kalcium-hiány
2023. dec. 31. 10:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Nekem van egy koronám már a másik 6-os fogamon, az 2016 óta tart, abból letört egy pici darab a sarkából és azért kellett. Ez annyira letört, hogy nem hiszem, hogy erre lehet bármit építeni. Arra is gondoltam, hogy esetleg rosszul csinálta meg. Kihúzni kellene, most ugye ünnepek miatt nem tudtam már 1,5 hete menni vele és azóta töröget tovább.
2023. dec. 31. 11:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Amúgy kalciumhiány miatt hogyan? A szervezetben vagy a gyökérkezelés miatt az adat fogban? Egyébként elég rosszak a fogaim, 6-7-8 mind tömve van, lyukasan is nőttek ki.
2023. dec. 31. 11:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha gyökérkezelni kell, akkor amennyire tudom a fogad kb nem él már, csak ugy funcionál a szádban mint egy "szobor", előbb utóbb rendszerint kiesik, letörik (nyilván van aki kivétel, de az átlag sorsa ez).

Ennyit a letört gyökérkezelt fogról.

Tegyél félre pénzt arra, hogy megcsináltasd a fogsorod, a konzultáció is pénzbe fog kerülni ha magánellátásba mész, ha gondolod kérj szakvéleményt több helyről (extra lóvé ez is) és ne akarj okosabb lenni a dokiknál.

2024. máj. 22. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!