Megmondták volna, ha gyökérkezelni kell?
Figyelt kérdés
December hatodikán voltam fogtömésen magánban, akkor tartottak egy állapotfelmérést (fogszabályzó levétel után voltam). Latinul káromkodtak ott egy pár percet, hogy ennek a fognak ez a baja, annak az... Utána betömtek kettő lyukat. Előző héten mentem volna vissza újabb tömésre, de lebetegedtem így nem tudtam. Január 11-re van időpontom újabb tömésre. De az egyik fogam miatt nagyon aggódom. Látható a fekete lyuk az oldalán, nagyon csúnya, és elkezdett tompán fájni. Aggódom, hogy gyökérkezelni kell. De ha ez a helyzet állna fenn, azt mégis csak mondta volna akkor a fogorvos, nem? Tekintve, hogy az azért egy elég drága és hosszadalmas procedúra, örülnék, ha nem érné váratlanul... Meg hát, ha tömésre van időpontom, akkor csak tömni fognak, nem?2023. dec. 20. 13:52
1/3 anonim válasza:
Ha biztosra tudja, hogy gyökérkezelni kell, mondta volna. De van olyan, hogy mély a lyuk és lutri. Sőt olyan is hogy betömik és utána kiderül, hogy nem jó, begyullad, gyökérkezelni kell.
2/3 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes, mert van egy fehéres lyuk (gondolom az a fog alsóbb rétege, de lehet hülyeséget mondok), aminek a közepén van egy enyhe világosbarnás elszíneződés, és a fehér rész körül körbe van egy fekete vonal. Olyan, mintha nem mélységben nőne a lyuk, hanem széltében. Na mindegy, ezt majd kielemzi az, aki ért is hozzá.
2023. dec. 20. 14:01
3/3 anonim válasza:
Amúgy arra szoktak figyelni a fogorvosok az én tapasztalatom szerint, hogy ha egy fog határeset, akkor azt kerítsék előbb sorra, hátha még éppen elkerülhető a gyökérkezelés. De ha oldalról lyukad, akkor jók az esélyeid, nekem volt olyan fogam, amibe egy hatalmas üreget fúrt már ki az orvos, de még mindig nem ért el a szuvasodás a fogbélig. A rágófelület irányából történő szuvasodás (őrlőfogak esetén) tudtommal veszélyesebb, gyorsabban elér a fogbélig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!