Ha tályogom van, az mindenképp gyökérkezeléssel jár, vagy megoldható másképp?
Még másfél éve ráharaptam egy fagyasztóból kivett gyümölcsre véletlenül (nem olvadt még fel teljesen) és akkor rettentően belenyillalt a fájdalom egy rakás fogamba.
Van egy olyan fogam, amin nem érzek semmit, de felette van egy nagyon apró kitüremkedés az ínyemen. Azt olvastam, hogy ez lehet, hogy tályog. Ha megnyomom, akkor szúró érzése van ennek a kitüremkedésnek, de amúgy semmit sem érzek.
Olyasmiket olvastam, hogy ha még ez véletlenül korai tályog, akkor talán elég kiszúrni fogorvosnál. Viszont ha gyökérkezeltetni kéne, akkor kb megyek is felkötni magam, mert ez az egyik első fogam és nagyon nem szeretnék se műfogat, se foghúzást (azért egy szemfog szerintem gyökérkezelve hamar eljutna addig, hogy széttörjön).
Van esély arra, hogy ha ezt kiszúrják és fertőtlenítik, akkor nem fog kiújulni, vagy ha ki is újul, de a fogam ép marad?
Szóval elég egy jeges kajára ráharapni és búcsút mondhatok az egész fogsoromnak?
F*sza tervezés ez az emberi test :) Nem tudom, hogy nem pusztultunk ki a fenébe évszázadokkal ezelőtt.
13-as:
Na végre az első olyan komment, amelyik nem azt akarja, hogy műtsem szét az egész állkapcsomat. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!