Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha a lyukas fogamból letört...

Ha a lyukas fogamból letört egy nagyobb darab akkor mindenképp ki kell húzni?

Figyelt kérdés

Tegnap ahogy ettem az alsó fogsoromból a leghátsó fogamból letört egy nagyobb darab. Nem tudtam hogy már ilyen vészes a lyuk mert nem is fájt. Olvasgattam cikkeket és azt irja a többség hogy valószínű ki kell húzni. Még nem volt időm fogorvoshoz elmenni, de minnél előbb tervezek. Jó lenne ha végretudnák hajtani a gyökérkezelést. Azon az oldalamon nem is tudok enni. Ha megszívom vagy megnyomom akkor hirtelen belenyilal a fájdalom. Nem is értem hogy alakulhatott ki ez ,mert rendszeresen mosok fogat és nem eszek sok cukros ételt vagy üdítőt.

19l

2023. jún. 17. 05:41
 1/5 anonim válasza:
0%
Velem is pont ez volt, ha jót akarsz magadnak, ajánlom, hogy húzasd ki.
2023. jún. 17. 05:46
 2/5 anonim ***** válasza:
A fogorvos látja csak, hogy húzni kell, vagy a tömés anyaggal ki tudja e pótolni. Nekem egy olyan fogamat kipótolt, amiből jó nagy darab hiányzott
2023. jún. 17. 06:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy utólagos tanács:fogorvoshoz nem akkor kell menni, amikor már fáj, hanem minimum évente egyszer, hogy ellenőrizzen, és időben kezeljen.
2023. jún. 17. 06:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Amíg az íny fölé ér, addig általában nem kellene kihúzni. Persze, ha még mindig vársz vele, akkor az lesz a sorsa. De elhanyagolt esetben lehet belőle csonthártya majd csontvelőgyulladás is, ami halálhoz vezethet...
2023. jún. 17. 08:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Képpel egyszerűbb lenne választ adni.
2023. jún. 17. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!