Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mikor tudok újra enni?

Mikor tudok újra enni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem a saját hülyeségem miatt amit nagyon bánok.

A bal oldali alsó örlő fogam régóta lyukas, sokat fájt, nem rágtam egy ideje azon az oldalon. Egyszer voltam vele dokinál aki nem csinált vele semmit mert be volt gyulladva, gyógyszert adott. Lényeg hogy még mindig lyukas.

Viszont egy hete észrevettem hogy a másik oldalon fent is lyukas a fogam így azóta ott sem merek rágni. Így egy hét pépes kaják után már rendesen kikészültem. Holnap megyek fogászatra, nem tudom hogy gyökérkezelés vagy sima tömés lesz e, de szerintetek mennyi idő míg újra tudok rágni? Mivel lassan itt a karácsony, idén nem hiszem hogy a gyökérkezelés elkészülne, ideiglenes töméssel meg nem tudom mennyire szabad enni. Akár az is lehet hogy idén már csak pépeken tudok élni? :(

2023. dec. 12. 04:54
1 2
 11/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ideiglenes töméssel nem igazán tudsz enni, mert az ahhoz nem alkalmas, de reméljük megoldódik egyszerű töméssel a dolog és akkor nem kell aggódni. Gyökérkezelésnél is van olyan amikor nyitva hagyják a fogat, nem tömik be azonnal. Majd írj, hogy mi volt a dokinál.
2023. dec. 12. 07:13
 12/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Este már nem volt erőm írni.

Nem kellett gyökérkezelni, kaptam dupla gyógyszeres tömést, és a tetejére üvegionomer tömést, amivel lehet enni, nem fog kiesni. Cserélni kell majd, ez csak egy próba, ha nem fog fájni akkor megúsztam és lezárják végleges töméssel. Keveset tudtam enni, de nagyon vigyázok rá úgyhogy csak puha ételeket eszek.

2023. dec. 14. 05:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!