Sziasztok. Nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem a saját hülyeségem miatt amit nagyon bánok.
A bal oldali alsó örlő fogam régóta lyukas, sokat fájt, nem rágtam egy ideje azon az oldalon. Egyszer voltam vele dokinál aki nem csinált vele semmit mert be volt gyulladva, gyógyszert adott. Lényeg hogy még mindig lyukas.
Viszont egy hete észrevettem hogy a másik oldalon fent is lyukas a fogam így azóta ott sem merek rágni. Így egy hét pépes kaják után már rendesen kikészültem. Holnap megyek fogászatra, nem tudom hogy gyökérkezelés vagy sima tömés lesz e, de szerintetek mennyi idő míg újra tudok rágni? Mivel lassan itt a karácsony, idén nem hiszem hogy a gyökérkezelés elkészülne, ideiglenes töméssel meg nem tudom mennyire szabad enni. Akár az is lehet hogy idén már csak pépeken tudok élni? :(
Nem értem a bal oldalival most mi van, voltál orvosnál gyógyszert adott és mi volt következő lépés, vagy azzal mikor voltál? Azzal gyógyszer után vissza kellett volna menni.
2023. dec. 12. 06:14
2/12 A kérdező kommentje:
Voltam utána is, de mikor felfeküdtem a székbe kérdezte az oltási igazolvány számomat... Nekem meg nem volt így haza lettem zavarva. Jelenleg is lyukas, jövő januárban szeretném azt is megcsináltatni
2023. dec. 12. 06:16
3/12 Ypszilon1980 válasza:
Ez mikor történt? Milyen oltási igazolvány szám kell oda?
2023. dec. 12. 06:20
4/12 A kérdező kommentje:
Tavaly előtt ősszel volt ha jól emlékszem. Tudom hogy sokat halogattam, ahogy írtam is bánom az egészet, de pánikbetegként úgy hogy az összes fogorvosi tapasztalatom rossz volt szinte lehetetlen volt rászánni magam :(
2023. dec. 12. 06:30
5/12 anonim válasza:
Ahogy írtad is a saját hülyeséged, h ilyen sokáig nem csináltattad meg. Akkor tudsz enni majd, ha kész lesz a fogad. Addig marad a bébiétel.
2023. dec. 12. 06:40
6/12 Ypszilon1980 válasza:
Szerintem mindenki utál fogorvoshoz menni, mindenkinek vannak rossz tapasztalatai, de ha kell menni kell és kész, csak ő tud a fogakon segíteni. Nem bántásból, de azért ez 2 éve volt, azóta lyukas, vannak vele problémák és most, hogy jönnek az ünnepek, alig van idő és időpont, most akarsz mindent egyszerre. Nekem is volt így, egyik fogam le volt törve, de csak szájsebészeten a húzás maradt, francnak volt kedve foglalkozni vele, nem fájt, húztam a dolgot, de nemrég valami történt és elkezdett fájni, azonnal elmentem elintézni, hogy az ünnepekre rendben legyen. Nem csak maga az evés része a gond ilyenkor, hanem az, hogy pont akkor durran be, akkor nem akar az ember ügyeletre szaladgálni, miközben mások a bejglit szeletelik. Nekem is nagyon nehéz volt, de van amikor muszáj.
2023. dec. 12. 06:52
7/12 anonim válasza:
Nekem volt már gyökérkezelve a fogam (ha már fáj, esélyes, hogy az kell), és az ideiglenes tömésnél annyit mondott a doki, hogy kerüljem a rágót meg a nagyon ragadós dolgokat. Normál kajákat ugyanúgy lehetett enni anélkül is, hogy befejezték volna, szóval ha van időpont, akkor minél előbb menj el, hogy legalább tudj enni normálisan karácsonykor:)
2023. dec. 12. 06:59
8/12 A kérdező kommentje:
5: nem teljesen értem a válaszod. Leegyszerűsítve: amíg ideiglenes tömés lesz bent, addig nem fogok tudni ott rágni? Csak amikor a végleges?
6: a bal oldali lyukas fogam egyáltalán nem fáj, nincs benne élő ideg, csak szimplán nem akarom ha a lyuk tele menne kajával és esetleg ne tudnám kiszedni belőle. A kérdésem a jobb oldali lyukas fog, hogy ideiglenes töméssel már fogok e tudni enni, vagy idénre elfelejthetem a normális ételt?
2023. dec. 12. 07:03
9/12 A kérdező kommentje:
7-es: köszönöm szépen, holnapra van időpontom. Már múlthét csütörtökön kértem amikor éreztem hogy letört belőle egy kis darab (akkor is láttam meg hogy lyuk lett rajta). Majdnem borsónyi nagyságú viszont egyáltalán nem fáj és nem is érzékeny.
Neked nem jött ki az ideiglenes tömés? Sok helyen olvasom, hogy kb másnapra már kiesik.
2023. dec. 12. 07:04
10/12 anonim válasza:
Van olyan, hogy hosszútávú ideiglenes tömés. Lehet azt tesz bele. Azzal simán lehet enni. Sima ideiglenes töméssel is lehet. Ha kiesik, tisztítani kell , öblögetni pl. De lehet rajta enni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!