Miért lettél fogorvos vagy szeretnél fogorvos lenni, vagy lennél az, ha újra indulhatnál?
Úgysem fogja senki elhinni, de én tényleg nem a pénz miatt akarok fogorvos lenni. Ha minálbért keresnének a fogorvosok, akkor is az szeretnék lenni, és semmi más.
Hogy miért? Nem tudom megindokolni, de valahogy betegesen érdekelnek a fogak. Mondjuk vannak fogorvosi élményeim, gondolom ez is hozzátartozik. És az álmom az, hogy SZTK-ban dolgozzak, nem az, hogy magánrendelőben. Persze azt nem állítom, hogy 1 héten 1-2 napon nem akarok majd magánrendelést tartani, de tényleg nem ez motivál.
Leginkább iskolafogászaton szeretnék majd dolgozni, mert tudom, hogy ebben a korban még "manipulálhatók", motiválhatók az emberek. Nem akarok szakbarbár lenni, nem fogom leszedni annak a fejét, akinek minden 2. foga lyukas, de azért éreztetni fogom vele, hogy valamit csinálni kellene vele, mert ez így nem jó. Ha nem keltek bennük negatív élményeket, akkor talán felkeresnek majd egy fogorvost, vagy visszajönnének majd hozzám és kezeltetnék a fogaikat. Így nem fog összeszorulni a gyomruk, ha meghallják a fogorvos szót, hanem természetesnek fogják venni, hogy félévente elmennek ellenőrzésre, és a legdrámaibb élményük egy esetleges pici fogtömés lesz.
És őszintén szólva nekem rosszul esik, hogy ha megtudják az emberek, hogy fogorvos szeretnék lenni, akkor egyből a képembe röhögnek, hogy pénzéhes vagyok, és engem csak a pénz motivál. Nem állítom azt, hogy nincsenek ilyen fogorvosok, de szerintem mindenki megérdemli az esélyt, hogy legalább ne feltételezzék róluk egyből ezt.
Sziasztok!
Idén kedzdtem a fogorvosit és azért választottam ezt, mert már általános iskolában tudtam, hogy biosz-kémiás szakra szeretnék menni és nekem eddig nagyon jó fogorvosaim voltak, akiknek a jelenléte megnyugtatott és sosem féltem (fogszabályzós is voltam 2 évig). Azt nem állítom, hogy mint az előttem szóló írta "betegesen érdekelnek" a fogak, de szerintem ez is egy olyan szakterülete az orvostudománynak, ahol hasznos munkát lehet végezni és az embereknek segíteni. Én a mai napig hálás vagyok a fogszabályzó fogorvosomnak a munkájáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!