Hónapok óta tartó kálvária rejtélyes fájdalom miatt. Mi lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Köszönöm aki végig olvassa. Úgy indítanám hogy nagyon rosszak a fogaim, szinte 1 ép fogam nincs amihez ne lett volna mar hozzányúlva, sok le van törve, mar csak a gyökerek vannak meg. Év eleje fele kezdődött a történet mikor is a bal felső szemfogam kőrül, (ami félre volt nőve, sokkal fentebb volt mint a többi fog, és fognyak is elvolt szuvasodva) nagyon éles belenyilalló fájdalmat kezdtem érezni teljesen véletlenszerűen. Mivel a terv az hogy kivehető fogsort készítek es ahhoz úgyis húzni kell mindent , kihuzattam ezt a fogam és a probléma azonnal megszűnt hónapokra. Utána egyszer csak megint jött egy belenyilallás hónapokkal később és kezdte megint napokig folyamatosan, minden ingertől függetlenül. Ott fent mar csak 2 gyökérkezelt fogam maradt meg de már letörve, igy huzattam azokat is, háta az egyik volt az.. ÉS akkor most jön a lényegi rész jobb felső részen nincs egyetlen fogam se csak az íny és ugyanúgy érzem a nyilallást, maga az ínyen bélűről, a régen kihúzott szemfogam helyén. Ha ahhoz a ponthoz teszem az ujjam ahol érzem akkor azonnal nyíllal, és nyomassál fent is tudom tartani ezt a nagyon éles fájdalmat. De a legrosszabb hogy teljesen véletlen szerűen is belecsap, mikor nem csinálok semmit. Olyan érzés mintha belül lenne egy fog ideg, amit valami ingerel, de nincs ott fog az egész részen !! Készült mar 2 panoráma röntgen , és végül egy 3d-s CBCT felvétel de azon se latnak semmit azon a részen hogy lenne ott valami. Mint mondtam ez a nyilallás van hogy hirtelen elmúlik hónapokra aztán a semmiből megint előjön. Most a következő majd az lesz hogy fel lesz nyitva az íny és remélem találnak ott valamit ami nem látszódott egyik röntgenen se. Valakinek valami tippé ? Mi lehet a teljesen fogmentes ínybe ami annyira belenyilallhat mintha fog nyilallna bele? Fontos tünet hogyha lehajolok és a fejem meg telítődik vérrel a fejem akkor azonnal előjön, és a pulzusommal együtt lüktetve nyilall. Lehet ott olyan gyulladás vagy valami amit a 3d-s röntgen se mutat ki? Nagyon szeretnék mar megoldást találni erre. Még annyi. hogy olvastam az arc idegzsábáról de nekem annyira nem durva, meg nem sugárzik sehova, kezdetektől fogva ugyanazon az egy ponton jön a bal felül a régi szemfogam helyén. Már akkor elkezdődött az egész mikor az a szemfog megvolt tehát nem lehet huzás utáni komplikacio se,2023. nov. 1. 17:04
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!