Kihúzták a bölcsességfogam mi a teendő?
A duzzanatra tégy konyharuhába csomagolt!!! jeget (vagy fagyasztott pl borsót), teljesen normális, napok alatt lelohad.
Gyulladáscsökkentőt ne szedj, nem amiatt dagadt fel az arcod, hanem mert eltávolítottak egy fogat. Fájdalomcsillapítót is csak akkor, ha fáj, egyébként nem szükséges.
Nekem kettőt húztak, ebből az egyik komplikált műtét volt, igen, feldagadt az arcom, szájzáram is volt - ez a kellemetlenebb, egyébként - 3-4 nap alatt szépen elmúlt.
Ne aggódj, teljesen természetes folyamatok történnek veled :), csak légy türelemmel. Elmúlik.
Ne keresgess rá, tök felesleges. Ha begyulladna, azt tudnád, mert gyógyszerrel belepusztulnál, úgy fájna.
Nekem gyulladt már be egy fogamnál, mert a fogorvos - pedig maszek! - valami fertőzést okozott húzás közben, rá három napra már rhadtul fájt az egész seb, az arcom, folytak a könnyeim, úgyhogy elmentem máshoz, csináljon vele valamit.
Kipucolta, kaptam rá gyógyszert. A mókusság maradt, de a fájdalom egynapon belül teljesen megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!