Bölcsességfog kihúzása után mi a teendő?
Soha nem húzták még ki fogamat, ezért nem tudom, hogy ilyenkor mit szabad enni, inni, mikor egyáltalán, lehet-e öblögetni valamivel...stb.
Gondolom biztos elmondja majd az orvos is, viszont most csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy akik már átestek ilyenen, azok mit csináltak.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat. :)
Közvetlenül utána 2-3 óráig ne egyél.
A benne keletkezett alvadt vérdugót ne piszkáld nyelvvel, ne szívogasd.
Másnap mehet a fogmosás is már, a helyét is óvatosan megkefélheted, lehetőleg puha sörtéssel.
2-3 napig kerüld az aprómagvas vagy morzsálódós kajákat (szezámmag, mák, csipsz, ilyesmik), lehetőleg valami puha szaftos dolgot egyél inkább. Az alkoholt is mellőzd ha lehet.
Tejtermékek fogyasztása sem javasolt - gyulladásfokozó a hatásuk.
Ha van otthon injekciós fecskendőd azzal könnyű kispriccelni ha belemegy bármi a lyukba. Én levágtam és megreszeltem egy vastag injekciós tű végét tompára, és meghajlítottam kicsit. Ezzel könnyű volt magamnak tisztítani minden kajálás után. Ezeket gyógyszertárban beszerezheted.
Az ínyeden a lyuk pár hét után benő, onnantól már nem kell foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!