A fogköztisztító kefét mennyi ideig lehet (szabad) használni? Van-e mód a helyes tisztítására és kell-e fertőtleníteni?
Figyelt kérdés
Középkorú vagyok, 20 éves korom óta fogselymezek, de van egy olyan fogközöm, ahol jobb lenne a fogselymen kívül ilyen fogköztisztító kefét is használnom. Viszont már az első használatnál tiszta vér lett. Szépen lemostam és forrásban levő vízzel kiáztattam, de nem tudom, hogy így használhatom-e még és meddig (természetesen mindig alaposan elmosnám és fertőtleníteném, ha ez annak számít egyáltalán).#fogköztisztító kefe
2023. okt. 9. 18:11
1/7 anonim válasza:
Sztem azok a kefék ugyanúgy egyszer használatosak, mint a pálcikás fogselyem.
2/7 anonim válasza:
Mindenképpen fertőtlenitsd. DE egyébként az sem mindegy, hogy hányast használtál, ugyanis nullástól ötösig lehet különböző méretűeket venni, és van olyan csomag, amiben minden méretű van, ha épp arra van szükséged.
De létezik olyan is, hogy egy csomós fogkefe:
Megfázás esetén mindenképpen szokták javasolni a cserét a gyógyulás után, de ha jól fertőtlenítve van, nap, mint nap, elméletileg bírnia kellene legalább egy hónapig.
Hyperol tbl-val fertőtlenítve sokáig jónak kellene lennie.
3/7 anonim válasza:
#1-es: A 150, 32-40 db-osak lehetnek egyszer használatosak, de a 1, vagy hat darabosak többszöri használatra alkalmasak.
4/7 anonim válasza:
#3 hát én nem tudom. Persze alkalmas rá, h többször is használják, de kérdés, h gyárilag is úgy tervezték e, illetve mennyire higiénikus ez? Bár ha a fogkeféből indulok ki, hasonló az elv.
5/7 anonim válasza:
Nyugodtan használhatod semmi bajod nem lesz tőle. Fogkefét se cseréled minden fogmosás után. Dm-ben van egyszer használatos fogköz tisztító.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. okt. 9. 23:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!