Dentálhigiénikus megtudja állapítani, hogy szükséges tömni fogat?
Fogkő leszedésen voltam (sztk, vidéki kis falu), de ezt nálunk már nem a fogorvos végzi, amikor végeztünk kérdeztem, hogy szükséges-e bármilyen további vizsgálat a fogorvos által vagy bármilyen kezelés. Egyből rávágta, hogy semmi nem szükséges. Van annyi tudása egy dentálhigiénikusnak, hogy ezt megállapítsa?
Nagyon drágák lettek a tömések magán fogorvosnál, ezért gondoltam valamennyit megspórolok, de lehet felkeresek egy magánt, ott viszont attól félek, hogy bevételt próbál generálni magának és mindenképpen csinálni szeretni valamit.
Hát akkor úgy néz ki az orvosi asszisztencia azt hiszi magasabb szintet képvisel. A fogkövet leszedte, megkérdeztem 2-3 alkalommal miután távoztam, hogy nem kell egyeztetnünk újabb időpontot további vizsgálat/kezelés miatt. Nagyon erőszakos nem akartam lenni, de aztán az is lehet, hogy a tömőanyagot inkább a fizetős pácienseknek teszik félre mert az állam nem fizet túl sokat.
Manapság vannak magánrendelők ahol 35-40e körül van egy tömés, már nem 15 körül van mint néhány éve. Úgy voltam vele beérem az sztk-val és nem dobok ki akár 100-150 ezret fogászati kezelésekre, de úgy néz ki lehet nem úszom meg.
Kezelést nem várok el a fogkőleszedésen túl, de amikor szeretném megnézetni a fogaimat egy fogorvossal, akkor 3-szor kapom azt a reakciót egy nem fogorvos, hogy nem szükséges.
De úgy néz ki kissé szubjektív a kérdésem, mert eltérőek a válaszok, vélemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!