Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet tenni ilyenkor?

Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés
Napközben kb. késő délután kezdett el fájni a fogam, estére elviselhetetlenül fáj. Nem tudok aludni, szétrobban a fejem, már a fél arcomra rá ment a fájdalom (a fülem, a szám, az egész állkapcsom, a szemem..) és olyan mintha épp lebénulna a fél arcom. Napközben nem volt vészes, azt hittem beveszek egy fájdalomcsillapítót és ennyi elég lesz, hiszen nem fáj konkrét fog, mert az egész ínyem feszít és nyilal... Mivel fiatal vagyok és önállóan tartom fenn magam sajnos az anyagi körülményeim nem engedték/engedik meg, hogy megjavíttassam a fogam amire gyanúm van, hogy problémás... Azt se tudom a TB mennyi kezelést szolgáltat... Minden esetre éjszaka van, és kezdek pánikolni, hogy nem tudom ezt megoldani... virrasztani nem szeretnék. Nincs valakinek tippje mit lehet ilyenkor tenni? Kioktatásra nincs szükségem büntet a fájdalom most eleget, igen korábban már elkezdtem utána olvasni a TB mit takar, de mivel nem tudom a konkrét bajt, így nem is tudom az én esetem milyen kategóriába sorolható, nem tudom meghatározni ezt állja-e a TB vagy sem... A válaszokat előre is köszönöm!

2023. szept. 10. 00:59
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem kioktatás, ha azt mondjuk, hogy elmész a körzetes “tb-s” fogorvosodhoz és majd ő elmondja, hogy mely részét tudja ő helyben, tb alapon vállalni és mi kerül pénzbe vagy mihez kell szakrendelőhöz fordulnod. Te hiába nézel utána, az inkább csak arra jó, hogy ne tudjanak a rendelőben átvágni, hiszen nem tudhatod, hogy az adott foggal mit kell csinálni vagy hogyan restaurálható. Nagy vonalakban egyébként minden fogmegtartó kezelés (tömések, gyökérkezelések), fogkőleszedés, prevenciós beavatkozások és foghúzás vehető igénybe tb alapon. Ezenkívül sürgős, akut esetben is a körzetes orvosodtól tudsz segítséget kérni, a sürgős beavatkozás foghúzást, a gyökérkezelés első lépését, vérzéscsillapítást, tályogmegnyitást vagy receptet jelent, vagyis a foghúzást leszámítva nem végleges az ellátás, folytatásra szorul.
2023. szept. 10. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!