Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyerek fogszabályozásnál...

Gyerek fogszabályozásnál miért mozgatják oldalra a fogakat?

Figyelt kérdés
Bocs a hülye kérdésmegfogalmazásért. A problémám nem az, hogy oldalra viszik, hanem az, hogy miért a felsőket. Kifejtem. A lányom 10 éves és fogszabályzást javasoltak neki. A felső metszőfogait szeretné a doktornő arrébb tolni oldalra, de ha megnézem szemből, akkor neki az alső metszőfogai vannak elcsúszva, nem a felsők! a felsők tökéletesen középen állnak az orr és szájvonalához képest, az alsók viszont kb 3-4 mm-rel el vannak csúszva. Nem beszéltem még a doktornővel erről, szeretném megkérdezni, más esetleg tudja-e az okát?
2023. szept. 5. 10:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem maganorvosnal 20 evesen kezdodott a fogszabalyzas. Ketto orvos cseszte el, a harmadik hozta rendbe, ot ev lett masfelbol, gyonyoru vegul.

Inkabb kerdezz, esetleg titokban velemenyeztesd masik orvossal.

Vannak persze esszeru magyarazatok, de jobb gyanakodni. Nekem pl az orvos csinalt melyharapast, oda-vissza. Az elso rosszul valasztotta ki a kihuzashoz, es mielott megis plusz ket fogat kihuzattam, a lehetetlennel szorakozott a masodik.

2023. szept. 5. 11:10
 2/3 A kérdező kommentje:

koszi a valaszt. nem akarok az okoskodo szulo lenni, de mivel nekem is van fogszabalyzom felnottkent (Es gyerekkent is), nagyjabol tudom, hogy mukodik es nem ertem, miert a felso, latszolag szimmetrikus fogakat mozgatja.

Raadasul belengette, hogy lehet ki kell huzni egy szemfog mogotti fogat, mert lehet nem fog beferni mind, pedig meg csak tejfogai vannak joreszt. nem is ertem.. en 15 evesen kaptam fogszabit, nem 10..

2023. szept. 5. 12:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy a szemfognak maradni kell. Nekem negy vampirfogat kellett befogni az osszetorlodott tobbi koze. Ertem, hogy az nagyon eros, idosebben potlast tarthat. De a kozepvonal az kozepvonal.
2023. szept. 6. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!