Hogy is kell pontosan a szódabikarbónás fogfehérítést csinálni?
Legfőképpen sehogy, mert tönkre vágja a fogzománcot.
Vegyél inkább jó minőségű fogfehérítős fogkrémet és használd azt.
Egyébként szerintem úgy, hogy vizes fogkefére szórsz kicsit aztán azzal dörzsölöd a fogadat. Attól még fogat mosni kell. Mondjuk előbb mosd meg fogkrémmel aztán a szódabikarbónával úgy kevésbé roncsolja a fogzománcot. Vagy nem tudom, ha fogkrémmel együtt alkalmazod mi lesz. Én nem próbálnám ki.
egyébként te is jó vagy xD
az új év első napján írkálsz ilyen kérdéseket nem hogy buliznál xD
előző voltam
Ez hamis adat, amit a fogkrémgyártók terjesztenek, hogy inkább drága fogkrémet vegyél. A fogkrémek is tartalmaznak szódabikarbónát, mert tisztító és fertőtlenítő hatású. 8.4-es PH értékű!
A következőt egy orvosi internetes oldalról vágom be:
Megóvhatjuk fogainkat: A szájüregben lévő baktériumok olyan savakat termelnek, amelyek károsítják a fogzománcot. Semlegesíthetjük ezeket, ha szódabikarbónás oldattal naponta többször kiöblítjük a szánkat. Esetleg vizezzük be a fogkefénket, mártsuk szódabikarbónába, és mossunk fogat. A szódabikarbóna (amelyet sok fogkrémhez is hozzáadnak) enyhén dörzs-hatású, és a fogzománc károsítása nélkül fényesíti a fogakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!