Napi kétszer mosom őket érzékeny fogakra való fogkremmel, plusz szájvizzel öblögetek. Járok fogorvoshoz, mert van egy csomó lyukas fogam. Vagyis már csak pár, a többi kész. De most egy másik, ami eddig nem volt, most kilyukadt. Egyet betömnek, a másik kilyukad. Mit csináljak, mitől van ez? Sok csokit eszek, plusz szinte mindig szénsavas vizet iszok. Mitől lehet az, hogy mindig ennyi lyukas fogam van. Tavaly is tomtek többet, idén újra kell másikat..
2023. júl. 17. 20:45
1/9 anonim válasza:
Genetikai adottság ez is.
2023. júl. 17. 20:58
2/9 anonim válasza:
Szerintem a szénsavtól. Pl.a Cola feloldja a tejfogat, ha beleteszed. Lehet, hogy amúgy is torlódnak a fogaid, ezért az ételmaradék ott marad. Fogselymezni kéne. De főként elhagyni a szénsavas italokat. Evés, főleg gyümölcsevés vagy szénsavas ital után nem szabad azonnal fogat mosni, mert felpuhítják a zománcot és a fogkefe megsérti. 1 órát legalább várj evés után. Ha teheted és még van értelme, kérj barázdazárást.
2023. júl. 17. 21:02
3/9 anonim válasza:
Fogselymet használsz? Ha nem, és a fogközeidben alakulnak ki a lyukak, akkor megvan a hiba. Sajnos oda nem ér be a fogkefe.
Emellett a fogmosási technikáddal is lehet gond, csak ugye nehéz ellenőrizni. Kérdezz rá a fogorvosnál, hogy szerinte mi a baj, talán rosszul mosol fogat? Lehet, hogy tud adni pár tippet. Patikában lehet venni (legalábbis a mi közelünkben lehet) plakkfestő tablettát (én Curaprox márkájút kaptam), azzal magadnak is ellenőrizheted, hogy mindenhol jól megmostad-e. Ezen kívül mehetsz dentálhigiéniai kezelésre, olyat keress, ahol plakkfestés is van. Én voltam ilyenen, és az még jobban mutatta, mint az otthoni plakkfestő tabletta, hogy hol vannak a problémás részek.
2023. júl. 17. 21:24
4/9 anonim válasza:
Iderdentális fogkefe sem árt.
2023. júl. 17. 21:39
5/9 anonim válasza:
"Sok csokit eszek" - ennyi elég is.
2023. júl. 17. 22:28
6/9 anonim válasza:
Genetika is lehet. De nem lehet teljes mértékben erre fogni. A sok csoki és szénsavas víz (üdítő pláne) lehet az egyik oka. Lehet az is, hogy torlódás van a fogsorodban, és ez nehezíti a fogmosást, és kedvez a szuvasodásnak. Elcsépeltnek hangzik talán, de a helyes fogmosási technika, nameg a fogselyem fontosak. A plakkfestő tabletta tényleg megér egy próbát.
2023. júl. 18. 01:52
7/9 anonim válasza:
Simán lehet genetika. Az egyik ismerősöm két gyerekének iszonyat rosszak a fogaik, de úgy képzeld el, hogy a legkisebbnek már akkor lett lyukas foga, amikor még szoptatta.
Amikor az elsőnek kiderült, hogy nagyon rosszak a fogai, utána már egyáltalán nem volt édesség, üdítő stb és nagyon odafigyelnek a szájhigiéniára, mégis rosszak a fogaik. A legnagyobb most lesz iskolás, minden rágófoga tömve van, elől pedig egy csomót kihúztak, mert olyan szinten mentek tönkre.
2023. júl. 18. 11:11
8/9 anonim válasza:
Nekem sok volt a savam, reflux, attól mentek sorba tönkre a fogaim.
2023. júl. 18. 14:40
9/9 anonim válasza:
Nekem az összes tömött lett 19 éves koromra. Bónuszként akkor már 4-et ki kellett húzni. Anyum ott sírt a dokinak, hogy kizárólag anyatejes voltam 9 hónapos koromig és a családban mindenkinek jó a foga. Azt mondta erre a doki, az én szervezetemben nem úgy szívódik fel a kalcium.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!