Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akinek volt farkas foga az ki...

Akinek volt farkas foga az ki tudta húzatni? Vagy esetleg fogszabályzó kell mindenképp?

Figyelt kérdés

Van2 farkas fogam és most már egyre jobban idegesit , hogy nevetni nem tudok normálisan mások előtt , mert nagyon zavar engem .

Egyébként nem lennének csúnyák a fogaim, de ezek úgy el csunyítják , hogy egyszerűen se képem , se sehol nem tudok úgy nevetni, ahogy szeretnék.

2023. júl. 6. 06:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fogszabalyzo lett.

Úgy mentem el a fogorvoshoz, hogy ki akarom huzatni.

Aztán ott elmondtak hogy egészséges fogat ritkán húznak ki, meg idősebb korban ha kihuzatom akkor valoszinu kell majd csontpotlas, implantátum, ez már önmagában egy vagyon.

Aztán ravettem magam a hosszú procedurara, 2,5 év fogszabalyzo meg előtte egy 6 hónap elokeszites.

Még 1x nem biztos hogy belevágnék xd de most már örülök hogy túl vagyok rajta

2023. júl. 6. 06:37
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Nekem volt farkas fogam, ki is hùzattam!
2023. júl. 6. 07:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha a szemfogra gondolsz, fogszabalyzo. Egy fontos fog egyebkent is, ha neadjisten idosen potlasok lennenek, az tartja.

Ha erre gondolsz, a kettes es negyes szorosan egymas mellett, es a szemfogaim folotte, illetve alul alatta nottek ki.

Volt fogszabalyzom husz folott. Mikor hatul huztak ki minden oldalon egy-egy hatso fogat, a foghijat honapokon at ugy mozgattak, hogy a negyes fogam hatrafele jott, es a szemfogam automatikusan kezdett lefele jonni. Kesobb kerult ra is brekett.

Senki meg nem mondana, hogy nem igy volt eredetileg, nagyon jo lett.

2023. júl. 6. 11:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen én is gondolkodtam a fogszabályzón, csak az a baj nem tudom mivel járna .

De szerintem most bele kezdek ha 2 évig is kell hordani csak ki bírom 😁

Mondjuk inkább ki huzatnám .

2023. júl. 6. 15:07
 5/7 A kérdező kommentje:
27 éves vagyok nem tudom így mivel másabb mintha fiatalabb korban csinaltattam volna meg
2023. júl. 6. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Nemhogy hatrany nem er, de a hetes fogak kinottek, nekem a bolcsessegfogak is. Korabbi fogszabalyzas tonkrevaghatnak az utana kinovo fogak.

A szemfog gyokere nagyon eros, kell az. Es valoszinuleg kihuzasa utan sem nezne ki jol a fogsorod. Nekem teljesen a fogaim folott volt, es kb 20 eves koromban kezdett lejjebb torekedni es nyomni a kettes, negyest, nem maradhatott volna ugy.

Gyonyoru lett. Fogakat hatulrol ki kell huzni. Az elejen nagyon faj, pepeset tudsz enni, es idonkent fajhat ujra. Megis nagyon erdemes. Es egeszsegugyi okbol is. Jo harapasod lesz.

2023. júl. 6. 17:05
 7/7 Metionin ***** válasza:
Én kiműttettem. Egészen fent volt, előtte 3 évet szenvedtem az állandó fogszabival de nem használt semmit. Megcsinálták neki a rést 1 év alatt, hogy oda majd lejön, hát nem jött, vártak egy évet rá. Utána újabb év alatt visszahúzták az eltérített 4-est és közölték, hogy így jártam, majd műttessem ki ha zavar. Szájsebészeten kis feltárással kikapták seperc alatt, igaz alig volt valami gyökere. Egyáltalán nem látszik és azóta tudok normálisan mosolyogni.
2023. júl. 7. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!