Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ennek az állkapocs-deformitásn...

Ennek az állkapocs-deformitásnak mi a neve?

Figyelt kérdés

[link]

Vagyis hogy az alsó ajak beljebb van, mint a felső (viszont a fogak és az áll normális)

2023. júl. 3. 23:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem az a lényege, rosszul tudod. A class 2-es diagnózis szerint a felső 6-os mezibukkális csücske az alsó elé harap, ez teljesen egyértelműen látszódik a képen, valamint a felső szemfog nem az alsó szemfog és 4-es közé, hanem ez elé. Utóbbi kicsit ugyan elmosódott, de azért látszik, plusz ott van a jól látható nagy overjet, vagyis a felső metsző túlságosan az alsó elé harap. Ez egy klasszikus class 2 sematikus rajza. Ezen belül is vannak altípusok, például ez egy class2/1, szerintem amire te gondolsz az a class2/2, tehát ennek az anomáliának egy altípusa, ott van tipikusan mélyharapás, de a mélyharapás megint nem egyenlő a disztálharapással, normál érintkezés esetén is lehet valaki mélyharapó.
2023. júl. 4. 18:09
 12/21 anonim ***** válasza:

[link]

Itt egy ábra a 2 közötti különbségről, de az egyezések is jól láthatóak.

2023. júl. 4. 18:42
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszi, majd áttanulmányozom

De amúgy a fogorvos az ilyesmit nem ismerné fel?

2023. júl. 4. 20:58
 14/21 anonim ***** válasza:
De igen, a fogorvos feladata ennek felismerése. Én is az vagyok, alapvető ismeret.
2023. júl. 4. 21:01
 15/21 A kérdező kommentje:

Eddig már vagy 3-4-nél voltam, de egyik sem jelezte a dolgot

Itt egy saját kép: [link]

2023. júl. 4. 23:19
 16/21 anonim ***** válasza:
63%
Hát ez a kép kicsit kevés, nyilván látszik, hogy előrébb áll a felső ajkad, de a harapásod is jó lenne látni. Az is kérdés, hány éves vagy. Nekem sok felnőtt, de fogszabályozásra szoruló betegem van, nagyrészt elintézik egy vállrándítással (nincs rá pénzük vagy őket nem zavarja). Ôszintén szólva én sokszor úgy vagyok ezzel, hogy nem hiszem el, hogy nem tud róla a beteg, mert sok esetben laikus számára is feltűnő anomália van jelen, például be sem tudja csukni a száját vagy egymás hegyén hátán állnak a fogak, jogosan feltételezi az ember, hogy esetleg a beteg nem kezd vele semmit, mindegy mi miatt. Lehet nálad is így vannak az orvosok, hogy ennyi idősen tán csak szólt már valaki, vagy téged nem zavar semmi, de csak tippelek.
2023. júl. 5. 08:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Az angle II meg nem allkapocs-deformitas/rendellenesség, hanem egy harapasi rendellenesseg, ami a leggyakrabban micrognathiaval jár együtt...
2023. júl. 5. 17:24
 18/21 anonim ***** válasza:
Jót írtam azt lepontoztok
2023. júl. 5. 20:37
 19/21 A kérdező kommentje:

#17 közben én is rájöttem, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de 2 évig azt hittem, az állammal van baj, és csak a napokban kezdtem el gyanakodni rá, hogy talán mégse, ezért nem kapcsoltam😅

Közben viszont úgy gondolom, hogy talán protruding lip problémám lehet

2023. júl. 5. 21:24
 20/21 A kérdező kommentje:

Bár nem is tudom..

Összezárva a fogaimat valahogyaz állam is problémásnak tűnik😔

2023. júl. 5. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!