Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Teljesen inyig letörött egy...

Teljesen inyig letörött egy fogam. Nagyon pici maradt belőle. Ezt hogy tudja doktor eltávolítani? Ennyire picit hogy tud majd fogóval megfogni és kihúzni?

Figyelt kérdés

2023. máj. 31. 23:15
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm szépen.

Sajnos nekem hiányos a fogazatom és olyan könnyen romlik. Ez lehet örökletes ? Most is fáj a jobb oldalon egy alsó, szinte nincs olyan , hogy valamelyik akár érzékeny ne legyen.

Implantátum az elég drága, ugye ?

2023. jún. 1. 20:06
 12/12 anonim ***** válasza:

Valamennyire a genetikán is múlik, és az étrenden is. De elvileg ha jól tisztítod a fogad, akkor genetikától függetlenül meg lehet őrizni őket épen. Na, ez az elmélet. Én nem sok embert ismerek, aki tényleg olyan alaposan tisztítani tudná. De mindenképp érdemes a fogorvost megkérdezni, hogy szerinte mit csinálsz rosszul. Ő látja, hogy hol marad lepedékes. Másrészt van olyan, hogy dentálhigiéniai kezelés és tanácsadás, ahol megfestik a plakkot, és akkor te magad is láthatod, hogy hol nem mosod jól. Patikában tudtam venni otthoni plakkfestő tablettát, az kevésbé jol, de szintén kimutatja. Érdemes hozzá kistükröt is venni, ilyet a Rossmannban kaptam, meg persze jó világítás kell.

Ami az implantátumot illeti, nagyságrendileg 200-300 ezer forintba kerül foganként. De ha problémás a szájhigiéniád, akkor előbb azon kell javítani, különben az implantátum mellett begyullad, elsorvad az íny és kilazul.

2023. jún. 1. 21:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!