Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fájni fog ha kihúzzák?

Fájni fog ha kihúzzák?

Figyelt kérdés
Kb olyan 2évvel ezelőtt elmentem egy fogorvoshoz, mert fájt a fogam, hát rosszul sült el a dolog, a fogorvos nem bírta kihúzni a fogam, iszonyatosan fájt ahogy húzta pedig kaptam 2 érzéstelenítőt, ugy voltam vele hogy nem erdekel hogy fáj, ki huzzák utánna már nem fog, de nem bírta kihúzni, a felét letörte, és haza küldött hogy menjek vissza 3hónap múlva, persze nem mentem, mert hallottam hogy mas is igy járt, akkora már ki rúgták, és a fogam ugy maradt, most megint elkezdett fájni és megpróbálok megint elmenni egy magán fogorvoshoz hátha az jobb mint a rendelős... Szerintetek ki fogja tudni húzni? Nagyon fog fájni?
2023. máj. 12. 21:49
1 2
 11/11 anonim válasza:
Nézz utána akkor, főleg, ha tudsz angolul. A fog képes korlátozott regenerációra. A dentin meg tudja újítani magát, részben szerves anyagokból áll, ugye és pl. ha fenyegetve van, akkor képes vészhelyzeti dentin réteget is kreálni, hogy ellenálljon a nyomásnak. A zománc problémásabb, mert az majdnem teljesen szervetlen anyagokból áll csak, ott a remineralizációs folyamat van (a nyálból elsősorban), amivel próbál strapabíró maradni, de az jóval korlátozottabban működik. Alapvetően a fog regenerációs képességei nem a legjobbak, de messze jobb, mint amennyire az ember gondolná (tehát a semmihez képest). Annyi biztos, hogy 1 gyulladást a fog ki tud heverni, , a dentin tud javulni és a zománcréteget meg lehet kompenzálni töméssel.
2023. máj. 13. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!