Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Felnőtt fogszabályzáskor 8...

Felnőtt fogszabályzáskor 8 hetente szoktak ívet cserélni?

Figyelt kérdés

Ahogy nézegetem a fogszabályzóket, rengeteg a rejtett költség. Az egyik, amiről szeretnek elfeledkezni, az az ívcsere. A "normál ívcsere" a lenti link szerint 16500 ft/ív, tehát egy 2 éves menet során 396 000 ft + az aktiválási költség, ami 420 000 ft, tehát közelít 1 millióhoz és akkor ez még csak a további kezelés. Jól értelmezem a dolgot az ívekkel? Tehát ráraknak a 2 év alatt még 420 000-et?

[link]

2023. máj. 12. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy olcsó dolog a fogszabályzás az biztos.. Én is láttam a hirdetését ennek a cégnek, de más helyen ugyanezek a dolgokat megkapod olcsóbban ugyanúgy pesten...

Érdemes ezeket a konzultáción átbeszélni a dolgokat, de az ívcsere szerintem teljesen emberfüggő. Nekem 3-4-5 hetente volt, mert valahogy gyorsabban mozogtak a fogaim, mint az átlag, míg barátnőm 5-6 hetente jár.

Én azt tanácsolnám, hogy nagyon gondold át, hogy hova mész, ne félj kérni tervezetet, hogy mi mennyibe fog kb kerülni és hogy nem kell mindig abba beleugrani, amibe az orvos terelne. Másik barátnőmnek volt hagyományos fém, amit porcelánra szeretett volna cserélni és a doki rábeszélte, hogyha a látvány zavarja, akkor jobb lenne, ha a belső oldalon lenne. Csak azt elfelejtette mondani, hogy minden mennyivel macerásabb és drágább, ha belső oldalon van..

Én zafírral voltam, de ma már azt mondanám, hogy jó a sima fém, sosem ciki a dolog és ha 2-3 éven belül megvagy, akkor meg majdnem mindegy, hogy olcsóbb volt ott vagy a drágább. Persze szép volt az enyém, meg szerettem, de arra az időre nem érte meg szerintem a felárat. Aki olyan az úgyis tudja, hogy van fogszabályzód, aki meg nem ott nem mindegy? 😅

2023. máj. 12. 20:19
 2/5 A kérdező kommentje:
1-es: te mennyit fizettél 1 aktiváláskor? Akkor neked is külön volt az aktiválás és az ívcsere az árban, ahogy itt az árlistán szerepel (16500*2+17900)? Vannak fogászatok, ahol egyben van és úgy jóval olcsóbb (az egyiknél 20 k aktiválás+ívcsere). Épp próbálok dönteni, hogy hol csináltassam.
2023. máj. 12. 21:23
 3/5 A kérdező kommentje:
A dilemma abból fakad, hogy van 1 elég nagy akció most a cégnél, viszont minden más annyira drágának tűnik, hogy még a nagy akció mellett se tűnik úgy, hogy megérné. Ha tényleg 4-8 hetente van ívcsere, akkor hosszútávon lényegesen drágábbra jön ki még az akció mellett is (ami 150 k, tehát eléggé tetemes összeg).
2023. máj. 12. 21:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt így különszedve a dolog.

A zafír miatt volt, hogy én többmindennel is próbálkoztam, fehér ív vagy hagyományos (hagyományos jobb, mert a fehér az lefestett fém és szerintem rosszabbul néz ki, mikor esetleg lejön 1-1 kis helyen, mint a sima fém szín) illetve a kis gumikarikák is fehér-átlátszó színeket próbáltam, de mindig kb egy ára volt, ami 15 volt kezdetben, most 18k. Ha bármi volt, akkor pedig ingyen volt csere a két kontroll közt. (bracket nem tört le, de volt hogy ívet valahogy kipattintottam és akkor kaptam újat)

2023. máj. 12. 21:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Brutális, hogy ez a cég mennyit trükközik a költségekkel. Ha pl. elolvasod a leírását a fogszabályzóknak, akkor ott írnak pár költséget, de kb. a harmadát "kifelejtik". Sok más fogászat meg egybeveszi az ívcserét és az aktiválást, így könnyen át is tud suhanni az ember felette és azt hiszi, hogy az aktiválásban benne van. Eléggé megörültem a 150 000-es akciónak és majdnem oda mentem, de így hosszútávon nem éri meg az ívcsere miatt (elsősorban, de nem csak az drágább náluk).
2023. máj. 12. 21:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!