Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tettetek? Vagy ez csak...

Mit tettetek? Vagy ez csak nekem ciki?

Figyelt kérdés

3 terhesség teljesen kicsinalta a fogaim. Kitort az egyik szemfogam.

Ha nem mosolygok csak szimplán kinyitom a szám vagy beszélek nem látszódik de ahogy mosolyra áll.... Kivillan a luk.

Iszonyat ciki.

Penzem nincs megcsinaltatni.

Mégis mit tehetnek?

Maszkos időszakban jó lenne nem is lenne gond az utcán de így??

Akinek volt hasonló problémája mit csinált hogy eltakarja?

2023. máj. 4. 21:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
45%

"A terhesség úgy fog össze a foggal hogy a magzat elszivja az összes calciumot ergo gyorsan romlanak a fogak terhesség alatt."

Mesélj még... Más nem volt terhes 3x...

2023. máj. 4. 22:50
 12/13 anonim ***** válasza:
58%

Ebben az esetben elmész a körzetes orvosodhoz, a fogkőeltávolítás, tömések, gyökérkezelések, húzások tb támogatottak. Csak a pótlásokra kell spórolnod, de az úgyis idő, mire addig eljutsz, hogy az szóba kerüljön.

A magzat pedig nem szívja ki a kalciumot a fogakból, ahhoz annyira elhanyagoltnak kellene lenni, ami a mezőzombori putrikban van, ott viszont meg már kérdéses, hogy vajon azért vannak Kolompár Eszmeraldának kirohadva a fogai, mert 20 évesen 4 purdéja van, vagy azért, mert életében fogkefét, folyóvizet, rendes ételt nem látott még.

A lényeg: ezt már több évtizede megcáfolták, hiszen akkor minden anyukának egyben csontritkulásban is kellene szenvednie, pláne aki 3x volt terhes. Itt igazából arról van szó, hogy már előtte is rosszak voltak azok a fogak, csak a laikus számára, mire láthatóvá is válik (és ekkor már nagy a baj!) eltelik sok idő, ez esetben 3 terhesség. Várandóság alatt illő lett volna fogászati szűrésre is menni. Ott mit mondtak? Voltál egyáltalán?

Ezt azért írtam le, mert nyilván ami történt, megtörtént, de bármi miatt is vagy ilyen állapotban most, az bizonyosan valamilyen rossz szokásnak a következménye (kezdésnek nem mentél el az évente ajánlott szűrésre) és ha ezen nem változtatsz, hiába csinálja meg az orvos, újra elromlik minden. Ha és egyáltalán meg tudja csinálni, van az az ínygyulladás (jó fogmosás hiányában), ami mellett nem lehet dolgozni, mert ömlik a vér a beteg szájából. Én fogorvosként szemrebbenés nélkül elküldöm a beteget, ha a szájhigiénés tanácsok, teljesen mindegy mi miatt, nincsenek megfogadva, mert így nem lehet dolgozni. Mind körzetes, mind magánrendelőben. Nincsenek azok a milliók, hogy én egy erős ínygyulladás mellett dolgozzak, csak ugye sokan azt hiszik, hogy elegendő csak a pénz. Hát a pénz a legkevesebb.

2023. máj. 5. 07:54
 13/13 anonim ***** válasza:
46%
Nekem is ki van törve az egyik szemfogam + első kettő között is van lyuk régóta. Hozzászoktam hogy oda teszem a kezem ha nevetek. 20/L
2023. máj. 5. 09:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!