Hogy kerüljem el az ájulást bölcsességfog kiműtésénél?
Egyszer már kivették a bölcsességfogamat, akkor műtét közben elég közel kerültem ahhoz, hogy elájuljak. Szénhidrátot ettem bőven, addig zabáltam hogy több már nem fért belém, illetve az érzéstelenítő is hatott, bár fúrás közben volt egy nyilaló fájdalom. Gondolom a stressz nagy szerepet játszott, de következő alkalommal sem lesz garantált a nyugalmam.
A kérdés az, hogy nektek van-e bármi taktikátok, előkészület, gondolat, ami beválik ilyen helyzetekben?
Nekem nem bölcsességfog húzásánál volt ez, hanem másnál, de ugyanígy rástresszeltem és nekem az volt a bajom, hogy akarva akaratlanul is nem mélyen vettem a levegőt és konkrétan az oxigén hiány miatt lettem rosszul. Nekem nem fogászati volt a dolog ezért tudtam cukorkát szopogatni ami segített a vércukromnak, de amúgy is a második alkalom magától is jobb volt, mert tudtam mire számítsak.
Nézz ki magadnak valamit a plafonon. Számolgasd a lyukakat vagy valami és közben emlékeztesd magad, hogy mély levegő. Remélem segíteni fog.
Én is gyakran kerülök ájulás közeli állapotba olyankor, ha pl injekciót kapok vagy vérvételkor. Olyan 13 éves korom óta van ez így. Azelőtt nem volt. És tesóm is ilyen ájulós. Ez nem feltétlenül függ össze azzal, hogy evett-e az illető. Van, hogy pszichésen van. Nekem a figyelem másra terelése válik be. Volt, hogy vérvételkor a falon függő plakáton lévő szöveget kezdtem hangosan olvasni. Nem néztek furcsán rám, mert már előtte egy nappal jeleztem, hogy ájulós vagyok és tudtak róla.
Nyilván te hangosan nem fogsz felolvasni, de lehet mást is csinálni ehelyett.
(Valószínűleg nekem tűfóbiám is van.)
Amúgy először épp egy fogorvosi székben ájultam el úgy, hogy nem is tudtam arról, csak nagymamám mondta (ő volt akkor velem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!