Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meddig bírja egy fog implantát...

Meddig bírja egy fog implantátum? Titán-ötvözetekből készült. Gondolom ez sok mindentől függ, de érdekelne, hogy maximum meddig bírja? Es ha cserélni kell x év után akkor mindent elölről kell csinálni? Csavar meg minden?

Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Nekem 14 éve van, kettő.
2023. márc. 14. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Az implantátum bírja életed végéig. Nem azzal van a probléma, hogy nem bírja.

Ha kapsz helyes instruálást és azt maradéktalanul betartod, eljársz kontrollra, akkor nem szabad, hogy gond legyen.

A problémák mind (néhány kivétellel) visszavezethetők szájhigiénés gondokra.

2023. márc. 15. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Emlékeim szerint 20-25 évet mondanak, hogy addig tutira jó. Van, hogy begyulladhat alul, stb.

Magyarországon férjem nagybátyja elsők között volt a 90-es években, akinek megcsinálták, szóval elég új még a dolog, de 15 évig biztos, hogy bírnia kell. Apósom a 2000-es évek közepén csináltatta az egész alsó fogsorát, neki minden ok vele, anyósomnál szintén, de hozzáteszem, elég jó csontozatúak, csontpótlás nem kellett.

Kolléganőmnek viszont volt, hogy pár évre rá brutál begyulladt, nem tudott mást tenni, mint cataflamon élt pár napig, mert kivenni nem vették neki, most jól van.Egyébként így is azt mondja, élete legjobb döntése volt, hogy implantátummal pótoltatta pár fogát.

Amúgy pedig a nevesebb márkák élethosszig tartó garanciát vállalnak (pl. Straumann, Nobel Biocare).

2023. márc. 27. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Miért van egyébként ennyire komolyan véve az implantátum?

Rutin dolognak számít nem?

Egyáltalán miért számít műtétnek?

Oké hogy már lényegében az állkapocs csontba tesznek egy csavart, de gyakorlatilag ez a része kb 30 perc, és érzéstelenítéssel fájdalommentes..

Én így tudom..

Vagy rosszabb mint egy fogtömés?

Szeretnék én is mert 20 éves vagyok és sajnos van foghiányom aki ha mosolygok eléggé észrevehető és amúgy meg borzasztóan zavar..

2023. márc. 28. 22:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem 3 nappal ezelott volt csontpotlassal sz implantwtum behelyezes. 2 oras mutet volt. En mar tul vagyok 6 más műtéten, de ez sokkal durvabb volt, mint pl. az erzestelenitessel kivett torokmandulam. Pedig a dokim nagyon kedves ugyes, megértő volt.

Hozzateszem, nekem keresztharapasom van. Fel ora utan mar olyan fajdalmam van, hogy nyitva tudjam tartani a számat, bogyy kegyetlen. A 2 ora pusztulat volt, de csendben turtem vegig. Erzestelenitve voltam, de a varrast a vegen ereztem (18-20 oltest kaptam), ezert kertem ujabb szurikat.

Szoval nalam mar itthon belobbant a myirokmirigyem a nyakamon, bedagadt a fejem hatalmasra, szajzaram lett, es a mutott fogam feletti ciszta szinten belobbant. A kikapart bolcsessegfogam helyen pedig fogmosaskor verzik. Mindezt ugy, h betartok minden eloirast, szedem az antibiotikumot, napi 3 fajdalomcsillapitot, fogmosas, oblogetes minden etkezes után megtortenik es szinte egesz nap jegelem. A duzzanat mar kezd lemenni, a gennyet ereztem, hogy kifolyogst szerencsére.

Nem vagyunk egyformak, velhetoen masnak ez lehet n annyira durva, mimt mekem.

Akinek nem kell csontpotlas, annak valoban fel oras muvelet. Es nem jar ilyen komoly műtéttel.

Kar hogy nem fotoztam le, de amit kipakolt a doki az asztalra, miket fog hasznalni a mutethez, az vmi brutal memnyiség volt, meg viccelodtunk is, igen, ezt mind fogja használni. Kalapacs is volt. :-)

Viszont ha tul leszek ezen, akkor orulni fogok, hogy lesz szep fogam. Addig még úgy érzem nagyon messze vagyok, de bizakodom, mert szerintem meg fogja érni.

2023. márc. 30. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!