Mit javasolnátok fogpótlásra? Körhidat vagy implantátumot?
Felső sorban bal kettes problémás (doki szerint nem érdemes újra gyökérkezelni, el kéne távolítani). Felső bal és jobb négyes hiányzik.
A doki szerint körhidat kellene betenni, de ehhez az összes jó fogam le kéne csiszolni, amit nem szeretnék. Jobb megoldás lehetne az implantátum a hiányzó helyekre? Mondjuk az alsó hangon fél év, mire elkészülne.
Akinek van, bejött a körhíd, megéri tönkretenni egy csomó ép fogat?
A beépíthwtő inplantal az a baj, rászánsz több száz ezret, 1-2 millát, majd amikor benned van, akkor derül ki akár 1-2 év múlva, hogy nem bírja a szervezeted és kilöki jobb esetben, rosszabb esetben autoimunn betegséged lesz tőle.
Nekem 2,2 millióm bánja. Beültettem, 2 év múlva minden bajom volt. De tényleg. Már az orvosi egyetemen is voltam a ritka betegségek osztályán. Amikor benyögték, biztos pszichés.... ok, akkor elmentem pszichiáterhez. Aki megkért meséljek az életemről. Neki említettem a fogpótlást.... konzultálás szájsebésszel, fogorvosokkal azzal is aki csinálta, a gyártóval stb. Kiszedettem. De már TB alapon a szájsebészeten....
Fél év múlva megszűnt minden eü. problémám.
Azóta is poharas fogam van inkább.
A korona miatt meg reszelik, a mellette lévő fogakat, tehát annak is adtak egyet... a korona 5-10 évig tart utána úgyis a poharas implan lesz belőle, mert a korona alatt rendre elrohad minden fog.
Elmentem egy másik dokihoz, neki is elmondtam, hogy mi a gondom, és láss csodát, ő nekiugrik a fog megmentésének. Persze előfordulhat, hogy nem sikerül, de megteszi, amit lehet.
A körhidat nem látja indokoltnak.
Majd később beszélgetünk egy hiányzó fog pótlásáról, de nem 11 másik rovására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!