Az egyik fogamon lévő korona elkezdett kilazulni, picit mozog fel-le, jobbra-balra hogyha hozzáérek. Ilyenkor a fogorvos csak simán visszaragasztja, vagy teljesen újat kell csináltatni?
Azért lepett meg a dolog, mert a szóban forgó fogfelépítés mindösszesen 2 éve történt, elvileg 10+ évig kellett volna bírnia, mindent betartottam amit a doki mondott és a szájhigiéniámra is figyelek.
2 éve az egyik fogam ( mint kiderült alapból pusztulásra volt ítélve, moshattam volna napi 10-szer is ) elkezdett iszonyatosan fájni, és a covid helyzet miatt nem tudtam időben eljutni a fogorvoshoz, így mire ott voltam már kvázi meghalt a fogam. Pont ezért mindenféle fájdalom nélkül simán kipucolta a fogorvos a gyökérig, majd lezárta, megcsinálta az ilyenkor szükséges eljárásokat, tett bele egy titán csapot, aztán arra egy porcelán koronát. Mostanáig bírta.
A kérdésem az, hogy ugye nem kell kiszedni csapostól mindenestül ( ne adj' isten a fogat amin rajta volt ), hanem ilyenkor csak ugyanúgy visszaragasztják a koronát mint mikor először feltették?
Ha netán szedni kell belőle a csapot is, az fájdalmas procedúra? Ha egyszer már beleragasztották a csapot a ( halott ) fogamba, akkor már csak a foggal együtt jön ki újra? Plusz hát én úgy látom, hogy nem a csap lazult ki, csak a rajta lévő korona.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!